Global topprankning för svenska mobila betalningslösningar

Stockholmsbaserade Payair är nästa fintechbolag att sälla sig till ledet av svenska techunder.

När Mastercard nyligen släppte sin internationella lista över leverantörer av lösningar för digitaliserade Global topprankning för svenska mobila betalningslösningar 1kortportföljer rankades Payair högst av alla företag.

Listans platinumnivå – där Payair är placerade – innebär att företaget är den globala leverantör som levererat och driver flest välbeprövade och kvalitetssäkrade produkter till Mastercard och deras kunder.

– Att Payair rankas som Mastercards enda platinumleverantör i världen är en enorm kvalitetsstämpel på vårt arbete. Det visar att vi har en förståelse för hela behovskedjan – från kortutgivare till slutkonsument – och är ett kvitto på att vi har erfarenhet och kompetens nog för att leverera certifierade lösningar till stora finansinstitutioner, säger Sören Babra, vd och grundare av Payair.

Payair grundades 2009 och har utvecklats till en specialist på mobila betalningslösningar, e-handelssystem och digitala plånböcker. Sedan starten har företaget knutit till sig många av Nordens största kortutgivare och startat samarbeten med både Mastercard och Visa. Med sin mobila kortportfölj, som utvecklats tillsammans med Mastercard, tar Payair nu täten i utvecklingen av den digitala betalningsindustrin.

Payairs digitala plånbok, som är integrerad med Mastercards globala digitala plattform Masterpass, gör det möjligt att betala direkt med mobilen på internet och i fysiska butiker. Genom en knapptryckning eller skanning aktiveras mobiltjänsten som autentiserar användaren och slutför köpet med kredit- eller betalkort från Mastercard eller Visa.

– Tillsammans med Payair har vi utvecklat en digital kortportfölj som inte bara lever upp till säkerhetsregler och funktionella krav, utan även gör det möjligt för våra kunder att skräddarsy designen efter deras grafiska profiler och specifika funktioner. Det är sådana detaljer som i slutändan ökar betalningsupplevelsen, säger Mats Taraldsson, Digital affärsutvecklingschef Mastercard i Norden och Baltikum.

Blickar mot nya marknader
Sedan samarbetet med Mastercard initierades för drygt ett år sedan har Payair knutit till sig många av de stora kortutgivarna på den nordiska marknaden. Med en branschledande plattform för mobila handels- och betalningslösningar för finansiella institutioner samt en topprankning från Mastercard, lyfter Payair nu blicken mot nya marknader.

– Vi har i dag avtal med Mastercard och många av de största bankerna i Norden. Intresset för våra lösningar växer rekordartat, vilket visar att Payairs leveranssäkerhet och stabilitet uppskattas av marknaden. Innovativ förmåga för att hitta nya digitala betalningslösningar som är både smidigare och roligare att använda blir allt viktigare på marknaden för mobila och digitala betalningslösningar, säger Sören Babra