Gert Andersson utnämnd till vd på Bankgirot

Gert Andersson appointed CEO of Bankgirot.

Gert Andersson utnämnd till vd på Bankgirot
Gert Andersson

Bankgirots styrelse har utnämnt Gert Andersson som ny vd för bolaget.

Gert Andersson är för närvarande Chef Produkt, Process och Operations på Länsförsäkringar Bank och har sedan 2016 ingått i Bankgirots styrelse. Gert tillträder som vd för Bankgirot den 1 augusti 2021.

– Det är med stor glädje styrelsen kan presentera en ny vd som har en omfattande kunskap om svensk betalinfrastruktur, Bankgirots produkter och marknad samt mycket god förståelse för Bankgirots roll i sin omgivning. Gert Andersson har ett beprövat ledarskap från ett flertal chefsroller i olika företag och bedöms därmed av styrelsen som väl rustad att leda Bankgirot in i nästa fas, säger Magnus Sternbrink, styrelseordförande Bankgirot.

Gert Andersson har en gedigen erfarenhet från den svenska bank- och betalsektorn. De senaste sju åren har han som Chef Produkt, Process och Operations på Länsförsäkringar Bank varit en del av Länsförsäkringar Banks ledningsgrupp och aktivt drivit bankens förändringsarbete. Innan dess har Gert Andersson haft ledande positioner på Wasa Kredit och SEB.

– Min tid i Bankgirots styrelse har gjort mig väl införstådd i verksamhetens fokus och jag ser nu framemot att gå in i den operativa rollen som vd för Bankgirot. Vi har en mycket spännande tid framför oss, där jag tillsammans med bolagets kompetenta medarbetare kommer att driva och säkerställa Bankgirots samhällsviktiga verksamhet samt aktivt delta i den framtida transformationen av den svenska betalinfrastrukturen, säger Gert Andersson, tillträdande vd på Bankgirot.

Gert Andersson tillträder sin position 1 augusti 2021. Nuvarande vd Jeanette Jäger, som tidigare i år meddelade styrelsen om sin uppsägning, fortsätter sitt uppdrag med fortsatt förtroende från styrelsen tills dess att den nya vd:n tillträder.

– Styrelsen vill även tacka Jeanette Jäger för hennes insatser som vd för Bankgirot. Vi är väldigt tacksamma över Jeanettes ledarskap i en period under vilken bolagets uppdrag förändrades. Parallellt har bolagets egna förmågor också framgångsrikt förändrats, från att vara en utförare till en beställare av IT-driften. Styrelsen och jag önskar henne all lycka till i framtiden, avslutar Magnus Sternbrink, styrelseordförande Bankgirot.