Hem TeknikMoln tjänster Genom att digitalisera och automatisera ekonomiprocesser skapar Amesto värde

Genom att digitalisera och automatisera ekonomiprocesser skapar Amesto värde

Publicerat av: Redaktionen

Systemimplementatören Amesto är partner till Visma, den leverantör som har över 27 procents marknadsandel på den molnbaserade marknaden för affärssystem i Norden.

Genom att digitalisera och automatisera ekonomiprocesser skapar Amesto värde 3Enkelheten och den höga graden av automatisering är några av anledningarna till deras starka position, förklarar Ulrika Bromander.

– Traditionellt har branschen erbjudit väldigt öppna system där man kan bygga komplexa och kundanpassade lösningar. Med en molnbaserad produktlinje får man istället en standardlösning som är designad enligt best practice för enkelhet och automation på ekonomiavdelningen, det är färre klick och färre moment. Med smarta funktioner och till exempel självlärande system kan du till exempel regelsätta systemet så det alltid godkänner fakturor från definierade leverantörer om de är inom ett visst belopp – vi slipper monotona moment och frigör tid i arbetet.

”Fokusera på lönsamhet”

Att ha ett anpassat system är långt mer kostnadsintensivt än ett standardiserat där flöden och processer är satta, särskilt om det ligger på fysiska servrar. Systemen måste uppgraderas och hårdvaran måste underhållas. Med ett molnbaserat system sitter du alltid i den senaste versionen. Gränssnittet eller kostnader för hårdvaran är inget du behöver bekymra dig för.

– Att införa ett molnbaserat system ger utrymme till att se över hur man faktiskt jobbar. Många är de kunder av våra kunder som sparat sexsiffriga belopp per år på att gå upp i molnet, menar Ulrika.

Visma är experter på ekonomiflödet och ger företagen möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet. Med ett bra rapportverktyg som ger enkla översikter i diagramform i realtid kan man fatta mer insiktsfulla och snabbare beslut som driver verksamheten framåt.

– Just nu är det många på marknaden som känner av digitaliseringen och vill byta ekonomisystem för att man känner att ens nuvarande är för litet eller inte håller måttet. Lägg till stressade och, eller, sjukskriven personal och det är hög intressant att diskutera förändring och förbättring. Där kommer vi in som partner. Man måste tänka över vad som är viktigast och vilken strategi man vill att systemet ska stötta, då är Amesto en bra partner.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>