Hem Nyheter IT-gasellen spräcker 600-gränsen – 100 nyanställningar på fyra månader

IT-gasellen spräcker 600-gränsen – 100 nyanställningar på fyra månader

Publicerat av: Redaktionen

Konsultföretaget Consid växer så det knakar – på bara fyra månader har antalet anställda ökat från 500 till 600.

IT-gasellen spräcker 600-gränsen - 100 nyanställningar på fyra månader 3Under samma tid har nya affärsområden, nya kunder och nya kontor runt om i Sverige tillkommit, vilket också resulterat i ett flertal utmärkelser.

På Consid har mycket hänt på kort tid. I en snabbt föränderlig värld gäller det att som företag vara snabbfotad för att hänga med – och det har it-gasellen uppenbarligen lyckats med.Omsättningstillväxten har under årets första kvartal ökat med drygt 35 procent jämfört med samma period föregående år. Företagets motto; ”vi bygger det företag vi själva alltid velat jobba i och som kvalitetsmedvetna kunder vill jobba med”, har en avgörande roll i allt som hänt de senaste månaderna.

Consids medarbetare har såväl specifika kompetenser som en vilja att hjälpa företagets kunder att skapa morgondagens vinnande företag. Nu ligger medarbetarantalet på hela 600, en ökning om 20 procent sedan november 2017, och företaget har därtill fått utmärkelsen ”Sveriges bästa arbetsgivare inom IT och digital transformation”. Considsvd, Peter Hellgren, berättar om anledningen bakom den kraftiga tillväxten:

– På Consid bryr vi oss om våra anställda och förstår vikten av att ha en trivsam och stimulerande arbetsmiljö. Vi maximerar genomslagskraften av goda idéer och låter våra tre värdeord entreprenörskap, engagemang och effekt vara nyckeln i allt vi gör. För att hålla oss motiverade och leverera hög kvalitet till våra kunder krävs också en work-lifebalance,där vi hjälper våra anställda att få livspusslet att gå ihop genom flexibilitet på arbetsplatsen. Fler och fler söker sig hit, vilket tyder på det vi gör är helt rätt, menar Hellgren.

Något som går hand i hand med den flexibla arbetsplatsen är ett av företagets nyast lanserade affärsområden, Modern Workplace.

Hellgren förklarar mer:

– I en ständigt föränderlig digital värld handlar det om att kunna arbeta oavsett tid och rum. Den digitala arbetsplatsen är i dag en självklarhet och vikan genom kontinuerlig trendbevakning hjälpa företag att bygga uppkopplade arbetsplatser, men också erbjuda det nyaste till våra anställda.

Dessutom skrivs avtal med nya kunder och med det tillkommer nya kontor. Nyligen stod det klart att Consid blivit partner till världens ledande tillverkare av hushållsapparater, att de vunnit ramavtal med en av nordens största banker, fått ramavtal med en av våra främsta globala biltillverkare och gått in som partner till ny mobil e-legitimationslösning. De har också förvärvat ett av Sveriges mest framstående bolag inom mobila applikationer, Appcorn, vilket från och med i måndags, den första april, drivs under Consids varumärke.

Utöver utmärkelsen för Sveriges bästa arbetsgivare, har den snabba utvecklingen hos Consid lett till priserna Di Gasell för sjätte året i rad, Superföretagen för femte året i rad samt Karriärföretagen för tredje året i obruten följd.

– När man är 600 anställda på 15 kontor krävs en bra sammanhållning och att ha vi har roligt tillsammans – få en inblick i vår vardag genom denna film, avslutar Hellgren.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>