Fyra vinnare i innovationstävlingen Betaltjänster för alla får dela på närmare 8 miljoner kronor
Hem IT-Finans TrenderBetalningslösning Fyra vinnare i innovationstävlingen Betaltjänster för alla får dela på närmare 8 miljoner kronor

Fyra vinnare i innovationstävlingen Betaltjänster för alla får dela på närmare 8 miljoner kronor

Publicerat av: Redaktionen

Fyra vinnare får dela på 7 667 819 miljoner kronor i Post- och telestyrelsens (PTS) innovationstävling ”Betaltjänster för alla”.

Vinnarna får finansiering under 1,5 år för att utveckla sina idéer som ska göra det enklare att betala digitalt, oavsett funktionsförmåga.

– Digitaliseringen av samhället har fått en rejäl skjuts under coronapandemin. Samtidigt har det blivit uppenbart hur betydelsefullt det är att alla medborgare, oavsett förutsättningar, klarar av att vara delaktiga, säger Dan Sjöblom, generaldirektör för PTS.

– Just i år känns det därför extra värdefullt att PTS innovationstävling kan bidra till att innovativa idéer för ökad digital delaktighet blir verklighet.

I årets innovationstävling, den sjuttonde i ordningen sedan starten 2010, fick PTS in totalt 25 ansökningar. Av dessa får alltså fyra projekt finansiering.

Vinnare Innovationsprojekt
HiQ

(HiQ International AB)

Betalningsbrevlåda så att alla betalningar oavsett kanal ska kunna göras på ett ställe och på lika villkor.
Intuicell

(Intuicell AB)

Identifieringstjänst som tillåter säker och trygg identifiering av slutanvändaren genom enbart röst (biologiskt inspirerad AI).
Funktionsrätt Skåne Betallösning som gör det möjligt att bekräfta köp genom ansiktsigenkänning.
Treddy

(JE Marketplace Solutions)

Betaltjänst som skapar en tryggare och enklare begagnathandel.

Ansökningarna till innovationstävlingen har granskats av ett internt och ett externt expertråd. De vinnande projekten följs upp löpande under finansieringsperioden samt under de efterföljande tre åren.

Hittills har PTS stöttat 177 projekt med sammantaget 256 miljoner kronor. I snitt per tävling har 11 vinnare tilldelats 1,5 miljoner kronor var i finansiering. Det har varit alltifrån breda digitala lösningar för många till smala lösningar som möter specifika behov.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>