Untitled 14
Hem Fastigheter Fyra miljoner till ny plattform för bostadsmatchning

Fyra miljoner till ny plattform för bostadsmatchning

Publicerat av: Redaktionen

En trygg helhetslösning för de som letar rumskamrat, det är idén bakom Hemavi.

En ny plattform som lanseras i dagarna av det nybildade Lundabolaget med samma namn.

Nu har de även stängt en investeringsrunda på fyra miljoner kronor.

Fyra miljoner till ny plattform för bostadsmatchning 3– Det finns ingen riktig plattform dedikerad till rumsuthyrning. Många gånger är det endast Facebookgrupper, som inte har verktyg att fråga rätt saker, säger Pascal Dettwiler.

Han grundade Hemavi, en algoritmbaserad matchningstjänst för rumskamrater och rumsuthyrning, tillsammans med Hazem Ashour förra året. Nu jobbar cirka 15 personer med projektet, utöver grundarna finns även ett utvecklingsteam, marknadsförare, designers och säljteam.

Det hela började med att Hazem Ashour flyttade från Kairo till Lund för att läsa en masterutbildning i finans och märkte hur ineffektiv marknaden för rumsuthyrning var. Trots det stora behovet och de många människor som delar lägenhet var de flesta hänvisade till grupper i sociala medier. På utbildningen mötte han Pascal Dettwiler, som har en bakgrund inom bankvärlden.

Fyra miljoner till ny plattform för bostadsmatchning 4– Med hjälp av algoritmer baserar vi matchningarna på livsstil, intressen och dagliga rutiner genom enkla flersvarsfrågor, säger Hazem Ashour.

Hemavi vill vara en helhetslösning och tillhandahåller onlinekontrakt, depositionskonto och försäkring genom ett samarbete med försäkringsbolaget Hedvig. Utöver den senaste investeringsrundan har även LU Innovation gett bidrag och Almi ett företagslån på en miljon kronor. Inom de närmaste dagarna, förhoppningsvis redan på torsdag, är planen att hemsidan lanseras.

Mette Carlbom

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>