FundedByMe tar över nätverket Feminvest, sannolikt Sveriges största nätverk för kvinnliga investerare

Feminvest:s syfte är att främja kvinnors ägande och inflytande på aktiemarknaden.

Michaela Berglund, CMO FundedByMe

I förlängningen leder fler aktiva kvinnliga aktieägare till ökat inflytande för kvinnor i bolag och i samhället, och till en mer jämställd aktiemarknad. Nu blir nätverket en del av FundedByMe.

Efter förvärvet av Laika Consulting under Q2 2018 har FundedByMe tagit över Feminvest som framöver kommer att drivas av Michaela Berglund, CMO FundedByMe. Tillsammans med vd:n Daniel Daboczy ska Feminvest utvecklas till att bli ett “Powerhouse” för investeringar där duon ser stora möjligheter till utveckling. Michaela Berglund arbetar redan idag som CMO för FundedByMe och har många års erfarenhet av marknadskommunikation.

Den 8 november kommer ett första slutsålt event att äga rum i centrala Stockholm tillsammans med en rad kvinnliga entreprenörer och investerare.

FundedByMe har som en del av sin vision att erbjuda investeringsmöjligheter till alla, det är en klockren grund för Feminvest att stå på. Jag tror på ett nätverk som utbildar, inspirerar och utmanar, riktat mot kvinnor men som finns tillgängligt för alla som är intresserade av att investera, konstaterar Michaela Berglund och fortsätter.

Min ambition är att nätverket ska bidra till att skapa en större medvetenhet, ge självförtroende och även erbjuda konkreta möjligheter för finansiella investeringar på både traditionella och innovativa sätt, som i sin tur hjälper fler kvinnliga entreprenörer och investerare.

FundedByMe har tidigare presenterat statistik från 2017 som visar att 46 procent av alla investeringar som gjorts via plattformen kommer från kvinnor. Bolaget har tidigare uttryckt en stark ambition att ytterligare öka andelen kvinnliga investerare. Därför är Feminvest investerarnätverk ett ytterligare strategiskt komplement till ett expanderade FundedbyMe.

Feminvest som sannolikt är Sveriges (om inte Nordens) största nätverk för kvinnliga investerare har potential att bli en riktig power-house, och vår ambition från FundedByMe är att förvalta och driva det till den maktfaktor den kan och förtjänar att bli,säger Daniel Daboczy VD och medgrundare av FundedByMe.