Fujitsu skyddar identitet, konton och känsliga dokument med FUJITSU Palmsecure truedentity
Hem NyheterE-handel Fujitsu skyddar identitet, konton och känsliga dokument med FUJITSU Palmsecure truedentity

Fujitsu skyddar identitet, konton och känsliga dokument med FUJITSU Palmsecure truedentity

Publicerat av: Redaktionen

aa

Sammanfattning:

  • FUJITSU PalmSecure truedentity kontrollerar användarens och tjänsteleverantörens identitet mot varandra som en trovärdig grund för bekvämare användning vid virtuella och fysiska transaktioner
  • Flexibel flerstegsautentisering ger biometrisk avläsning av handflatan med hög säkerhetsnivå
  • Enligt det Europeiska dataskyddsdirektivet bör inte autentiseringsdata lagras centralt, för att kraftigt minska risken för eventuella bedrägerier eller missbruk av data

Fujitsu kombinerar den innovativa biometriska inloggningstekniken FUJITSU PalmSecure, med OpenLimit’s lösning truedentity för att skydda identitet och känsliga data under virtuella eller fysiska transaktioner, exempelvis onlinebetalningar. Utformningen av FUJITSU PalmSecure truedentity baseras på ett nytt elektroniskt identitetskort (e-ID). Den uppfyller även de mest strikta säkerhetsriktlinjerna i bruk i Europa och hjälper företag att förbereda sig för nya EU-regler.

Lösningen FUJITSU PalmSecure truedentity består av både användar- och serverteknologi som utformats utifrån en ny identitetskorts-teknik enligt den tyska federala byrån för informationssäkerhet BSI:s tekniska riktlinjer. Den grundläggande principen garanterar att användarens uppgifter – i det här fallet, avläsning av handflatans blodkärl och tillhörande ID-uppgifter – tillhandahålls endast på begäran av tjänsteleverantören och aktivt godkänns av användaren. När båda dessa kriterier uppfyllts överförs autentiseringsdata via säkra kommunikationskanaler som är unika för varje enskild transaktion. I detta meddelande är den så kallade ”Identity Provider” – i detta fall med hjälp av truedentity-teknologi – integrerad som en tilläggstjänst i en medlarroll för ömsesidig autentisering.

Kostnaden för företag som drabbas av internetbedrägerier och dataintrång fortsätter att öka, samtidigt som kunder och samhällsmedborgare förlorar tron på att online-tjänster, banker och myndigheter kan utlova säkra transaktioner. Hackare blir mer och mer sofistikerade i sin förmåga att stjäla data, överföra pengar eller orsaka andra skador, så även de mest komplexa lösenord är inte tillräckliga. Genom att ta itu med detta via pålitlig autentisering i kombination med biometrisk identifiering kommer att innebära att ”hackning” av lösenord eller kortstölder helt enkelt saknar värde, eftersom Fujitsus PalmSecure system kräver biometriska referenser – det unika mönstret i handflatan – utöver andra autentiseringsåtgärder som chip och stift, eller lösenord.

Thomas Bengs, ansvarig för säkerhetsprodukter och -lösningar på Fujitsu, säger: ”I kapprustningen mellan hackare och finansinstitut, med de ökande kostnaderna för brott mot säkerheten, och i och med problemet att lösenord utsätts för fara på en daglig basis, finns det ett brådskande behov av att inrätta fler sofistikerade säkerhetsåtgärder, som tillförlitlig biometrisk autentisering. FUJITSU PalmSecure truedentity uppfyller detta krav, och ger användarna enkel, användarvänlig och pålitlig tillgång till dessa tjänster. Genom att inte ge tjänsteleverantörer tillgång till användarnas autentiseringsuppgifter, finns en kraftigt minskad risk att utsättas för bedrägeri eller missbruk.”

Marc Gurov, VD, OpenLimit SignCubes AG: ”Otvetydiga identiteter är grunden för säkra transaktioner i den digitala världen. Fujitsu PalmSecure truedentity uppnår detta i det virtuella mötet mellan människa och leverantör.. Ett tredje identifieringslager, som FUJITSU PalmSecure teknik, stärker tron att användare och organisationer kan kontrollera identiteten på medborgare, kunder och anställda av tjänsteleverantörer – för att skydda sina system och data från obehörig åtkomst ”.

FUJITSU PalmSecure truedentity ger en snabb och flexibel lösning som gör det möjligt för organisationer att uppfylla olika statliga regelverk, som eIDAS i Europa, samtidigt som tjänsten också uppfyller alla nödvändiga integritetskrav.

Pris och tillgänglighet

FUJITSU Palmsecure truedentity är globalt tillgänglig från November 2015 direkt från Fujitsu.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>