Fujitsu presenterar sin säkraste 2-i-1-enhet
Hem TeknikProduktnyhet Fujitsu presenterar sin säkraste 2-i-1-enhet

Fujitsu presenterar sin säkraste 2-i-1-enhet

Publicerat av: Redaktionen

sadoyl91kmzldtavj2v4

I korthet:

  • Fujitsus nya surfplatta STYLISTIC Q736 är den första enheten med en biometrisk säkerhetslösning som går bortom det traditionella fingeravtrycket och istället läser av venerna i handflatan. Andra avancerade säkerhetsfunktioner är stöd för nästa generations kontaktlösa SmartCards.
  • Den kontaktlösa autentiseringen med Fujitsu PalmSecure är hygienisk, lätt att använda, snabb och mycket exakt.

 

Fujitsu lanserar 2-i-1-enheten STYLISTIC Q736, som tack vare flera olika innovativa lösningar är företagets hittills säkraste. Med Fujitsus unika PalmSecure-teknik – en biometrisk säkerhetslösning som bygger på avläsning av venerna i handflatan, får man en snabbare, enklare, mer hygienisk och framförallt mer träffsäker biometrisk avläsning än andra tekniker kan erbjuda.

Inbyggd NFC-teknik ger stöd för den nya kontaktlösa generationen av SmartCard, även om den traditionella lösningen givetvis också går att använda. Säkerheten garanteras ytterligare genom att STYLISTIC Q736 kan kryptera lagringsmedia samt med Intels TPM1, som ger säkert utrymme på enheten för lösenord och säkerhetsnycklar.

STYLISTIC Q736 är helt enkelt ett utmärkt exempel på att Fujitsu inte håller igen när det handlar om att utveckla säkra surfplattor och den nya enheten passar utmärkt i organisationer som ställer höga krav på datasäkerhet, både vad gäller skydd av den information som lagras på enheten och försvar mot obehöriga användare.

Det är inte bara säkerheten som håller en hög nivå: STYLISTIC Q736 bygger på den 6:e och senaste generationens Intel-processorer, och innehåller bland annat 4G/LTE och GPS. Den 13,3 tum stora skärmen är en full-HD IPS-panel med antireflexbehandling och dubbla digitizers som ger noggrann avläsning av både svep med fingrarna och finare rörelser med den medföljande digitala pennan.

Allt förpackat i en smidig surfplatta som väger mindre än ett kilo – och som lätt och ledigt klarar en hel dags användning på en laddning2.

För den som föredrar en mer stationär användning finns ett löstagbart tangentbord som snabbt förvandlar surfplattan till en fullfjädrad notebook, på sant 2-i-1-manér.

Pris och tillgänglighet

STYLISTIC Q736 lanseras globalt under mars månad. Priserna för Sverige meddelas närmare lanseringen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>