Froda expanderar och väljer Viljas bankplattform för sin nya spartjänst

Vår vision är att företagslån ska vara rättvist och enkelt.

Froda expanderar och väljer Viljas bankplattform för sin nya spartjänst 1
Fredrik Ulvenholm, VD på Vilja

Vi har därför utvecklat en helt digital tjänst med smart kreditbedömning som vi nu kompletterar med en spartjänst.

Det är viktigt för oss att jobba med likasinnade partners och valet av Vilja och deras molnbaserade banktjänster föll sig enkelt. Alla funktioner och integrationer fanns på plats i en modern flexibel plattform. För oss var det även viktigt att komma igång snabbt och smidigt. Vi är väldigt nöjda med implementeringen av lösningen som endast tog sex veckor, säger Olle Lundin, VD på Froda

Froda erbjuder företagslån anpassade speciellt för entreprenörer och småföretagare. Tjänsten är helt digital och analysen är baserad på datadrivna insikter, för en enkel ansökan och rättvis bedömning.

Froda är även det första fintech-bolaget att kvalificera sig till Riksgäldens garantiprogram Företagsakuten, en åtgärd på uppdrag av Regeringen som ska verka för att dämpa de ekonomiska skadeverkningarna av coronaviruset. Anslutningen innebär att företag kan ansöka om förmånliga lån med statliga garantier från Froda.

– Vi är mycket imponerade av Frodas verksamhet och stolta över förtroendet att realisera lanseringen av deras nya spartjänst, extra roligt om det kan hjälpa företag som har det tufft i corona-tider. Vi ser detta som ytterligare ett kvitto på att vår bankplattform möter de högt ställda krav från fintech bolag gällande flexibilitet, automatisering samt att det ska vara enkelt och snabbt att komma igång avslutar Fredrik Ulvenholm, VD på Vilja.