Hem Nyheter Freja eID+ blir ID-metod för e-tjänster hos Bolagsverket och Verksamt.se

Freja eID+ blir ID-metod för e-tjänster hos Bolagsverket och Verksamt.se

Publicerat av: Redaktionen

Bolagsverket registrerar företag, ändringar i företag, tar emot årsredovisningar och erbjuder information och digitala tjänster som ska underlätta för företagare.

Freja eID+ blir ID-metod för e-tjänster hos Bolagsverket och Verksamt.se 3Bolagsverkets app är ett allsidigt hjälpmedel i vilken företagare enkelt nu även kan logga in med Freja eID+. Verksamt.se drivs gemensamt av Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket som en del av myndighetssamarbetet Starta och driva företag. Verksamt.se erbjuder företagare samlad information från över 45 myndigheter och möjligheten att med Freja eID+ uträtta många av de företagsärenden man behöver göra hos myndigheter. Under 2018 registrerade Bolagsverket att över 40 000 företag startades och att man hade ca. 250 000 unika användare per månad. Hittills i år har mer än 500 000 signeringar av ärenden utförts med e-legitimation på Verksamt.se.

Freja eID+ skapar bättre förutsättningar för ökad digital trygghet och kontroll över digitala aktiviteter som företagare utför hos Bolagsverket och Verksamt.se. Genom Freja eID Mina Sidor har användaren full kontroll över de inloggningar, e-underskrifter och andra uppdrag som denne utfört med sitt Freja eID+, varje uppdrag redovisas med datum och klockslag. Här får användaren även en tydlig redogörelse av vilka personuppgifter som lagras.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>