Hem Teknik Fortnox visar fortsatt tillväxt

Fortnox visar fortsatt tillväxt

Publicerat av: Redaktionen

Fortnox tillväxt fortsatte under det andra kvartalet och kundstocken växte med 12 000 nyakunder, till 180 000 kunder, jämfört med 136 000 samma period förra året.

Fortnox visar fortsatt tillväxt 2

Nils Carlsson, VD Fortnox

Under andra kvartalet fortsatte företaget den strategiska satsningen på ett bredare erbjudande för småföretagare genom att starta ett nytt affärsområde inom försäkringsförmedling.

Fortnox är i dag marknadsledande på molnbaserad ekonomi och administration som hjälper småföretagare till ökad konkurrenskraft genom kompletta digitala arbetsflöden – från bokföring via lön och fakturering till bokslut. Nu går företaget ett steg längre och kompletterar med försäkrings­förmedling. Det nya affärsområdet är ännu i sin linda, men företaget ser med 180 000 kunder en stor potential.

– Våra kunder ska med ett enkelt klick ha möjlighet att köpa ett prisvärt försäkringsskydd. Vi kommer inte att bygga upp en försäkringslösning i egen regi. Istället vill vi samarbeta med olika försäkringsbolag, säger Nils Carlsson, VD på Fortnox.

Under perioden inledde Fortnox också ett samarbete med Handelsbanken. Samarbetet innebär att bankens företagskunder i slutet av 2017 får möjlighet att använda Fortnox molnbaserade lösningar direkt i Handelsbankens internet- och mobilbank.

– Vi växer bra och levererar helt enligt plan vilket jag räknar med att vi ska fortsätta göra. Med försäkringslösningen och samarbetet med Handelsbanken får vi nu ännu bättre förutsättningar att göra landets småföretagare mer konkurrenskraftiga, säger Nils Carlsson.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>