Försäkringsplattformen Insurely tar in 25 miljoner i ny finansieringsrunda
Hem Försäkring Försäkringsplattformen Insurely tar in 25 miljoner i ny finansieringsrunda

Försäkringsplattformen Insurely tar in 25 miljoner i ny finansieringsrunda

Publicerat av: Redaktionen

Idag meddelar den digitala försäkringsplattformen Insurely, att företaget säkrat 25 miljoner kronor i nytt kapital i en investeringsrunda ledd av Luminar Ventures.

Försäkringsplattformen Insurely tar in 25 miljoner i ny finansieringsrunda

Bolaget, som lanserades 2018, verkar för att driva på digitaliseringen av försäkringsbranschen i Sverige samt internationellt och göra det enklare för försäkringstagare genom etableringen av “Open Insurance”.

Kapitalanskaffningen ska stötta Insurelys fortsatta tillväxt genom att rekrytera nya talanger till teamet samt expandera verksamheten till fler marknader i Norden och i Europa.

“Vi ser en kraftigt ökad efterfrågan av vår API-tjänst för försäkringsdata och växlar nu upp för att kunna stötta fler företag i Sverige samt planera för vidare expansion av vår tjänst i Europa. Vi räknar med att kunna femdubbla vår affär under året samt dubbla antalet anställda med fokus på produktutveckling och nya partnerskap,” säger Martin Einemo, vd och en av grundarna av Insurely.

Bolaget har till dags datum tagit in cirka 5 miljoner i kapital, bland tidigare investerare återfinns Elias Jacobson, tidigare vd på AI-bolaget Peltarion, Emanuel Lipschütz, grundare av och CTO på Netsafe, Robert Chirico Willstedt, medgrundare av mobilspelet Quizkampen och Mikael Karlsson, grundare av Brofund. Luminar Ventures går nu in som ny investerare i bolaget och Jacob Key tar plats i företagets styrelse.

“Insurely har skapat Open Insurance, vilket som på samma sätt som Open Banking skapar en en helt ny transparens och möjlighet till personifiering inom försäkringsbranschen både för konsumenter och företag. Teamet har visat att de på kort tid kunnat utvecklat en innovativ API-baserad tjänst samt fått många betalande kunder inom en annars ganska icke-digitaliserad bransch. Vi ser fram emot att stötta Insurely att fortsätta bryta ny mark och etablera Open Insurance internationellt,” säger Jacob Key, Founding Partner på Luminar Ventures.

Insurely etablerar Open Insurance och fokuserar på B2B-affären

Genom bolagets Open Insurance-lösning, en smidig API-integration, kan nu försäkringsaktörer och finansiella bolag få tillgång till försäkringsdata från hela 95 procent av den svenska försäkringsmarknaden. Högkvalitativ data som hjälper aktörer att personifiera och effektivisera kundresan online, optimera sin prissättning och skapa produkter kunder efterfrågar idag. Insurely har sedan tidigare en tjänst direkt mot konsument, vilken ger användare en översikt över befintliga försäkringar.

“Vi startade vår resa som en ren konsumentprodukt men insåg snart att om vi ska arbeta för en mer genomlyst och digital bransch behöver vi göra detta tillsammans med försäkringsbolagen och andra finansiella aktörer. Via lösningar för Open Insurance är fokus nu att stötta aktörer med smarta tjänster som förbättrar konvertering, ökar försäljning och ger våra partners bättre förutsättningar för digitalisering samtidigt som vi hjälper slutkonsumenten att få tillgång till bättre information,” fortsätter Martin Einemo.

Flera stora aktörer så som Ica Försäkringar och försäkringsutmanaren Hedvig, använder idag Insurelys plattform för att öka konvertering och driva engagemang. Insurelys digitala lösning integreras sömlöst i bolags egna webbmiljö och låter till exempel försäkringstagare jämföra sina befintliga försäkringar med bolagets erbjudande. Vilket har visats sig öka både konvertering, försäljning och engagemang hos användaren.

“Idag har vi ett 10-tal företagskunder i Sverige och Norge och vi för dialog med ett antal större partners som vi snart lanserar med. På kort tid har vi sett riktigt bra resultat, där kunder har kunnat dubbla sin konverteringsgrad och försäljning online. Vi ser stor potential i att arbetat tillsammans med aktörerna för att ytterligare digitalisera och effektivisera branschen framåt,” avslutar Martin Einemo på Insurely.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>