Eir tecknar avtal med Upptec för digital skadereglering
Hem Försäkring Försäkringsbolaget Eir tecknar avtal med Upptec för digital skadereglering

Försäkringsbolaget Eir tecknar avtal med Upptec för digital skadereglering

Publicerat av: Redaktionen

Det digitala försäkringsbolaget Eir vill skapa en ny och digitaliserad försäkringsmarknad. Bolaget har fokuserat på försäkringslösningar för motor, hem, villa och olycksfall.

Eir, som finns etablerade på samtliga skandinaviska marknader, har nu ingått i ett nytt samarbete med Upptec för att ytterligare digitalisera försäkringsmarknaden och automatisera skaderegleringen.

Både Eir och Upptec jobbar helt digitala, med transparenta med effektiva processer och tillsammans är målet att transformera försäkringsbranschen och driva digitaliseringen framåt. Samarbetet innebär att Eir kommer använda Insurtech-bolaget Upptecs SaaS-tjänster för en digital och automatiserad skadereglering.

“Vi har glädjen att presentera ett nytt samarbete med Eir Försäkring. Eir utmanar etablerade marknadsaktörer med en hög grad av automatisering, molnbaserad IT och öppna API:er. Vi är imponerade över de dynamiska försäkringserbjudanden Eir levererar och ser fram emot ett värdefullt samarbete som gynnar digitaliseringen av den skandinaviska försäkringsmarknaden.” säger Magnus Franck, VD på Upptec.

Eir tillsammans med samarbetspartners utmanar de etablerade aktörerna på skadeförsäkringsmarknaden genom att vara helt digitala, transparenta och använda effektiva processer för att skapa en ny och digitaliserad försäkringsmarknad. Automatiserad skadereglering bidrar med en uniform och fullt transparent process, något som kopplas på Eirs Open Insurance modell och tillför värde både för partners och kunder.

”Vi ser fram emot möjligheten att samarbeta med Upptec, ett bolag vars lösning gör det möjligt med snabb, enkel och digital skadehantering. Att vara digital och innovative ligger i båda bolagens DNA och vi tror att Eir tillsammans med Upptec kan göra skillnad i hur alla typer av försäkringsdistributörer hanterar skador.”, kommenterar Annja Karlsson, CCO på Eir Försäkring.

Eir tecknar avtal med Upptec för digital skadereglering

Ansvarig för de nordiska marknaderna på Upptec är Ted Göransson, han kommenterar avtalet med Eir Försäkring.

“Jag är väldigt glad att en modern disrupter som Eir Försäkring ser Upptec som en självklar partner för att bygga digitala och effektiva processer för hur man hanterar skador. Precis som vi på Upptec så driver Eir på industrins utveckling. Det är tack vare våra partners som Upptec ständigt kan leverera innovativa lösningar som klarar både nuvarande och framtida utmaningar som försäkringsbranschen står inför ”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>