För er som är Deep tech scaleups: Ansök nu till EIT Digital Challenge 2021
Hem STARTUP För er som är Deep tech scaleups: Ansök nu till EIT Digital Challenge 2021

För er som är Deep tech scaleups: Ansök nu till EIT Digital Challenge 2021

Publicerat av: Redaktionen

Europeiska snabbväxande startups inom digital teknik uppmanas delta i 2021 års upplaga av tävlingen som ger möjlighet att vinna internationellt tillväxtstöd.

För er som är Deep tech scaleups: Ansök nu till EIT Digital Challenge 2021

EIT Digital Challenge, den ledande tävlingen för europeiska digitala deep tech-företag accepterar nu ansökningar.

Med deep tech avses företag med djup teknisk innovationsförmåga. Snabbväxande startups med befintliga kunder – så kallade scaleups – inbjuds att ansöka inom ett av fem tematiska områden: Digital Tech, Digital Cities, Digital Industry, Digital Wellbeing och Digital Finance. De tre bästa företagen får priser på totalt 250 000 euro. Sista ansökningsdag är den 10 maj 2021.

“Av alla sökande kommer vi att välja ut 20 företag som går vidare till ett exklusivt evenemang i höst där de kommer att pitcha till en jury av högt profilerade företag och investerare”, säger Shehryar Piracha, chef för EIT Digital Accelerator. ”Totalt tre vinnare kommer att tillkännages under evenemanget, en Challenge-vinnare och två andra. De kommer alla under ett helt år få ett skräddarsytt stöd från EIT Digital Accelerator, värt 50 000 euro. Utöver det kommer vinnaren få ett kontantpris på 100 000 euro.”

Tävlingen fokuserar på deep tech scaleups, allmänt definierade som teknikföretag med ett differentierat produktutbud, som utnyttjar sofistikerad teknik som oftast är skyddad eller svår att kopiera.

“Vår ambition är att hjälpa företag att klara den fragmenterade europeiska marknaden och framgångsrikt växa över hela kontinenten. EIT Digital Challenge är vårt nyckelinstrument för att identifiera de bästa europeiska deep tech-entreprenörerna och hjälpa dem hitta investerare genom vår Accelerator, att etablera sig på nya marknader och göra en internationell scale up. Vi hjälper till framgång på den globala marknaden och förbättrar därmed Europas digitala konkurrenskraft”, säger EIT Digitals Chief Innovation Officer Chahab Nastar.

Att tilldelas EIT Digital Challenge priset är en viktig milstolpe för företag på väg mot en internationell expansion.

“Att vinna EIT Digital Challenge var ett enormt erkännande för vårt teams arbete och att vi utsågs till Europas bästa deep tech av EIT Digital vid just denna tidpunkt betydde mycket alldeles i början av vår scale up ”, säger Augustin Marty, VD och medgrundare av Deepomatic, som vann 1: a priset i EIT Digital Challenge 2020.

Sedan lanseringen 2014, har EIT Digital Challenge lockat mer än 2500 bidrag från hela Europa. Bland kända tidigare pristagare från tidigare åren återfinns KONUX, Medicus.AI, eller SidekickHealth, digital teknik scaleups som har blivit internationellt framgångsrika företag.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>