Fondly Topp 10 Sverige – Juni 2021
Hem Nyheter Fondly Topp 10 Sverige – Juni 2021

Fondly Topp 10 Sverige – Juni 2021

Publicerat av: Redaktionen

Fortsatt rekyl!

Blandade resultat när vi går in i sommarperioden på börsen.

Vi kan bara återupprepa det som skrevs i förra månaden eftersom det i allra högsta grad fortfarande är minst lika aktuellt.

Fastän börserna står på topp så finns det fortsatt många kvalitetsbolag som fått onödigt mycket stryk och därför kommit ner till bra värderingar för den långsiktige investeraren. Detta gäller till exempel bolag som Stillfront, Evolution Gaming, Embracer, Storytel, Mips, Fortnox med flera. Många teknik- och tillväxtfonder har haft en trög start i år när investerarna rusat till Coronaförlorarna från små tillväxtbolag.

Det är alltså fortsatt köpläge i vissa sektorer men det gäller att vara extra selektiv nu då vi går in i sommarperioden på börsen. Återstår att se om talesättet ”Köp till sillen och sälj till kräftorna” stämmer i år igen.

Fondly Topp 10 Sverige tangerade resultatet i januari. Månadens resultat blev -4,9% och i år är portföljen nu upp +11,1%.

Bäst gick det för Swedencare +8,5% följt av MIPS +8,1%. Embracer är fortsatt oerhört stabil som vanligt och det innehav som flest förvaltare tror på. Den aktie som hade det tuffast i maj var Bambuser som var ner hela -29,4%.

Inga förändringar i Fondly Topp 10 Sverige under juli.

Fondly Topp 10 Sverige - Juni 2021 2

Sedan en tid tillbaka har vi alltså öppet redovisat våra studier avseende svenska förvaltare och deras yrkesskicklighet. Vi publicerar månadsvis betygsättningar av enskilda förvaltare och fonderna de förvaltar. Analysen bygger på en djupgående ekonometrisk och kvalitativ analys för att på det sättet utröna vilka förvaltare som är de skickligaste utövarna och vilka som har den största sannolikheten att generera en avkastning som överträffar massan över tid.

Vår tanke med Topp 10 Sverige är att den skall betraktas som en inspirationskälla för ett eget sparande. För tillfället presenterar vi endast vår teoretiska portfölj som består av svenska aktier, som är likaviktad, balanseras om månadsvis och som inte tar hänsyn till utdelningar.

Notera att Topp 10 Sverige inte skall betraktas som rådgivning utan endast som inspiration för att främja det individuella sparandet.

Relaterade länkar

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>