Flypulsegrundaren sadlar om – ska coacha startups vid Innovatum Science Park
Hem STARTUP Flypulsegrundaren sadlar om

Flypulsegrundaren sadlar om

Publicerat av: Redaktionen

Inkubatorn vid Innovatum Science Park hjälper entreprenörer i Västsverige att förverkliga sina innovativa idéer.

Nu förstärks rådgivarteamet med Jan Björn, grundare av drönarstartupen FlyPulse.

Rekryteringen ska bidra till att stärka positionen inom industriell teknik och locka fler startups med kopplingar till industri 4.0.

– Vi är väldigt glada att få med Jan på tåget. Jans entreprenörsbakgrund i kombination med hans tekniska kunskaper kommer vara till stor nytta för våra startups. Jan har tidigare hjälpt flera av våra entreprenörer i deras tekniska produktutveckling och varit väldigt uppskattad, säger Eivind Vogel-Rödin, chef för startupverksamheten.

Jan Björn ska i första hand arbeta som rådgivare för startups inom Innovatum Science Parks spetsområde industriell teknik. Det kan vara bolag som skapar nytänkande produkter eller tjänster med hjälp av ny teknik i form av exempelvis AI, VR, sensorik, automation och rymdteknik. Eller de som jobbar med additiv tillverkning och olika typer av lösningar som hjälper industrin att ställa om.

– Det känns fantastiskt kul och inspirerande att vara tillbaka på startupscenen och denna gång genom att få hjälpa entreprenörer på resan! Genom inkubatorn fick jag otroligt mycket affärsmässig hjälp när jag drev FlyPulse och jag ser nu fram emot att få ge tillbaka genom att hjälpa andra, säger Jan Björn.

Affärsmässiga och tekniska erfarenheter

Som rådgivare har Jan med sig såväl affärsmässiga som tekniska erfarenheter. 2017 grundade han startupen FlyPulse, vars autonoma drönarsystem uppmärksammats världen över. 2018 tog Jan och hans medgrundare emot Swedbanks hedersfyllda stipendium Rivstart och 2019 vann han Årets startup i Trollhättan.

FlyPulse drönare har använts inom en rad olika områden – från att leverera hjärtstartare och mediciner till att automatisera arbetet på flygplatser och hjälpa energibolag att effektivisera.

Flypulsegrundaren sadlar om – ska coacha startups vid Innovatum Science Park

Jan Björn ska i första hand arbeta som rådgivare för startups inom Innovatum Science Parks spetsområde industriell teknik. Foto: Janni Umeland

–Genom min startupresa har jag lärt mig massor om att driva bolag både i med- och motvind. Jag hoppas och tror att mina erfarenheter komma vara till stor nytta för startupbolagen i inkubatorn. Jag vill också hjälpa fler med bra idéer att våga ta steget och satsa. Det finns fantastisk hjälp att få!

Jan Björn har även en bakgrund som programmerare och teknikkonsult med expertkunskaper inom sensorik, produktutveckling och inbyggda system.

Vill attrahera startups från hela landet till Trollhättan

2021 antog Innovatum Science Park en ny inriktning med målet att bli nationell knutpunkt för innovationer och hållbara lösningar inom industriell teknik. Rekryteringen är ett steg i strategin är att locka industriella startup från hela landet till Trollhättan.

– Erbjudandet som vi kan erbjuda den här typen av bolag är faktiskt unikt i Sverige. Vår inkubator är excellencerankad av innvationsmyndigheten Vinnova. Innovatum Science Park har en av landets största projektportföljer med ett stort nätverk av små och stora företag, vilket skapar stora möjligheter för våra startups. Dessutom kan våra entreprenörer genom Produktionstekniskt Centrum få access till en test och demomiljö som verkligen sticker ut, avslutar Eivind.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>