Hem Nyheter Flowe (Banca Mediolanum) väljer Doconomy för att mäta klimatpåverkan från konsumtion

Flowe (Banca Mediolanum) väljer Doconomy för att mäta klimatpåverkan från konsumtion

Publicerat av: Redaktionen

Italienska Flowe, som är en del av Banca Mediolanum-koncernen, utvecklar och erbjuder mobila banktjänster som siktar på att utbilda unga i frågor kring innovation och ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet.

Flowe (Banca Mediolanum) väljer Doconomy för att mäta klimatpåverkan från konsumtion 4Bolaget har valt Åland Index för att kunna erbjuda sina kunder verktyg för att spåra och mäta klimatpåverkan från konsumtion. Flowe blir därmed den fjärde aktören efter Ålandsbanken, Nordea och Bank of the West och den första italienska aktören att ge kunderna skarpa verktyg för att kunna ta större klimatansvar.

Åland Index är en molnbaserad mjukvarulösning, från svenska fintech-bolaget Doconomy, som ger banker och finansiella aktörer möjligheten att erbjuda kunderna klimatpåverkansberäkningar baserad på varje transaktion i deras konsumtion. Något som i sin tur skapar förutsättningar för att hjälpa kunderna att börja göra mer hållbara val i sin vardag.

”Att med Åland Index kunna bistå Flowe och deras klimatsmarta tjänster är en milstolpe för såväl Doconomy som för den italienska finansmarknaden. Flowe är först ut av de italienska bolag som erbjuder mobila banktjänster att samarbeta med Doconomy för att ge kunderna möjlighet att mäta det beräknade koldioxidavtrycket från varje enskilt köp. Doconomys och Flowes filosofier påminner starkt om varandra och har båda fokus på att engagera människor för en bättre värld”, säger Mathias Wikström, vd för Doconomy.

I snabb takt växer nu ett slags nätverk av progressiva banker fram i världen – från USA i väster till Finland i öster, från Sverige i norr till Italien i söder. Under den pågående Covid-krisen har människors intresse för att bättre förstå deras egen påverkan på vår värld vuxit sig starkare. Detta samtidigt som viljan att medverka till ett mer hållbart samhälle, med ett större ansvarstagande genom en mer hållbar livsstil, blir allt tydligare

”Flowes syfte är att ge människor möjligheten att leva ett meningsfullt, hållbart och lyckligt liv. För att kunna erbjuda det valde vi att samarbeta med Doconomy för att kunna ge alla våra användare möjligheten att spåra och mäta klimatavtrycken från sin konsumtion. Vi vill stötta hållbara val, skapa medvetenhet kring beteenden och avlägsna hinder genom försiktig nudging. Flowes mål är att hjälpa våra användare att förbättra sina liv och samtidigt ta hand om vår planet”, säger Ivan Mazzoleni, Cultural Energy Orchestrator på Flowe, och fortsätter:

”Samarbetet med Doconomy har verkligen varit inspirerande. Deras tekniska lösningar är oerhört flexibla vilket gjorde arbetet med att implementera Åland Index i vårt digitala ekosystem väldigt enkelt. Vår ”BetterBeing-plattform” är skapad för de som vill agera i vardagen för en bättre framtid med fokus på innovability – den starka länken mellan innovation och ”sustainability”.

Genom Doconomys partnerskap med Mastercard, som ger varje bank möjlighet att erbjuda kunderna påverkansberäkningar från varje transaktion, expanderar nu Åland Index över världen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>