Flexible-First ställer höga krav på arbetsgivare: Omniarch AB inleder samarbete med Howdo för mätning av medarbetarnas mående
Hem Nyheter Flexible-First ställer höga krav på arbetsgivare: Omniarch AB inleder samarbete med Howdo för mätning av medarbetarnas mående

Flexible-First ställer höga krav på arbetsgivare: Omniarch AB inleder samarbete med Howdo för mätning av medarbetarnas mående

Publicerat av: Redaktionen

Omniarch har inlett ett nytt samarbete med Howdo för ökad medvetenhet om medarbetarnas förhållningssätt till balansen arbete, resurser och fritid.

En utmaning med ett distribuerat team är svårigheterna i att läsa av varandra.

Vi människor sänder och tar emot subtila signaler som är svåra att fånga i videomöten eller på telefon. För att motverka det har Omniarch inlett ett samarbete med svenska Howdo, en tjänst för att på regelbunden basis fånga medarbetarnas mående genom självreflektion.

Värdet i Howdo-tjänsten är att företagsledning, team leads och HR snabbt kan få en bild över hur alla medarbetare mår och kunna fånga upp utmaningar innan de senare växer sig för stora. Detta sker samtidigt som en-till-en-möten används för att fånga upp nyanserna av varje medarbetares förmåga att balansera sina egna resurser i relation till arbetsbördan.

Flexible-First ställer höga krav på arbetsgivare: Omniarch AB inleder samarbete med Howdo för mätning av medarbetarnas mående– Vi ser att många företag, liknande Omniarch, har svårt att fånga upp måendet bland de anställda när de är spridda över flera kontor, arbetar hemifrån eller på resande fot. Med Howdo kommer Omniarch på ett enkelt sätt få en tydlig bild över hur alla deras anställda mår, säger Julie Ottesen Aronowitsch, vd Howdo.

The Omniarchers-teamet har goda möjligheter att balansera arbete med fritid genom flexible-first (hybrid/distans) där Omniarch 2022 har fem kontor från Malmö i söder till Åre i norr.

Detta samtidigt som Omniarch erbjuder möjligen för alla anställda inkl. ledningsgruppen att själva bestämma var de befinner sig geografiskt för att där arbeta.

Howdo är en av flera digitala tjänster som Omniarch använder på dag- och veckobasis för att underlätta för både ledning och medarbetarna. Detta medför en hög grad av flexibilitet och samtidigt ett stort ansvar på såväl ledning som enskilda medarbetare att vara lyhörda inför utmaningar som presenterar sig.

– Omniarchs framgångsrika modell med ett delvis distribuerat team gör att vi har ett stort ansvar i att värna våra medarbetares mående. Vissa åker in till kontoret någon gång i veckan, en del reser för att träffa kunder och en del har valt att fullt ut arbeta hemifrån. Vi ser goda möjligheter att tillsammans med Howdos verktyg kunna verka förebyggande och fånga upp medarbetare som behöver stöd innan en eventuell sjukskrivning. Våra medarbetare är det viktigaste vi har och det är helt avgörande för vår verksamhet att de mår bra och på så sätt kan prestera väl på arbetet, säger Josefin Angelöv, HR Manager, Omniarch AB.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>