Fler kort, funktioner och mobila enheter nu kompatibla med Samsung Pay

I början av mars lanserades betaversionen av den mobila betaltjänsten Samsung Pay i Sverige med stöd av flera banker och kortnätverk.

Idag upphör beta-perioden och flera nyheter presenteras i samband med den officiella lanseringen. Bland annat är kort från Handelsbanken och Rikskuponger nu Fler kort, funktioner och mobila enheter nu kompatibla med Samsung Pay 1anslutna till tjänsten. Det är även möjligt att betala med smartklockan Gear S3 och de nya flaggskeppsmodellerna Galaxy S8 och Galaxy S8+. Dessutom går det nu att lägga till och använda medlemskort direkt i appen.

Stockholm, 27 april 2017 – Samsung Pay är en innovativ, enkel och säker digital plånbok som funkar där du handlar. I samband med att beta test-perioden avslutas presenteras flera nyheter kopplade till tjänsten.Från och med idag kan användarna betala med utvalda kredit- och betalkort från Handelsbanken. En annan nyhet är att kort från Rikskuponger nu också går att lägga in och använda direkt i Samsung Pay. Eurocard, Mastercard*, Nordea, SEB och Visa* är redan anslutna till Samsung Pay sedan betalanseringen den 9 mars. Inom kort ansluter även fler partners.

Samsung Pay är kompatibel med i princip alla nya och befintliga betalterminaler i Sverige. Med NFC och MST-teknik kan nyare Samsung-enheter användas för att göra säkra och kontaktlösa transaktioner nästan överallt där du kan betala med kort.

Samsung Pay är nu också kompatibel med nya flaggskeppstelefonen Galaxy S8 och Galaxy S8+ där användaren till exempel kan identifiera sig vid betalning genom iris-skanning. Samsung Pay fungerar sedan tidigare med modellerna Samsung Galaxy A5 2016 och Galaxy A5 2017, Galaxy S7 och Galaxy S7 edge. Samsung Pay fungerar också med smartklockan Samsung Gear S3 från och med idag. Genom Gear S3 blir Samsung Pay tillgängligt för de som har en Android-telefon med Android OS version 4.4 eller senare av ett annat varumärke samt med äldre Samsung-modeller, till exempel Galaxy S6.

– Styrkan i Samsung Pay ligger i att tjänsten fungerar i princip överallt där du handlar. Vi jobbar ständigt med att göra Samsung Pay tillgänglig för ännu fler och därför det är centralt att knyta till oss relevanta partners. Det är också viktigt att vi fortsätter skapa lösningar som underlättar människors vardag där kompatibiliteten med smartklockan Gear S3 är ett exempel på en innovation som gör det ännu enklare att betala mobilt, säger Oscar Nöjd, produktchef IM på Samsung.

Lägg in dina medlemskort i Samsung Pay**
I den nya funktionen ”kundkort” är det nu möjligt att lägga till och använda medlemskort från exempelvis Clas Ohlson, Kicks, Åhlens, Gina Tricot eller Apoteket, direkt i Samsung Pay-appen. Det innebär att alla medlemskap ligger samlade och att användaren slipper bära med sig sina plastkort eller muntligen uppge personnummer.

Funktionen innebär flera möjligheter:

  1. Visa ditt personnummer som streckkod på alla ställen där du använder det för att ex. samla poäng
  2. Registrera befintligt medlemskort genom att använda någon av kundklubbarna i listan i appen
  3. Lägga till kort som inte finns i listan, men som du redan har ett medlemskap hos genom att skapa dina egna kort där ditt medlemsnummer visas som streckkod. Här kan du dels lägga till kort från butikskedjor, men även bibliotekskort och medlemskort på ex. museum.

För att lägga till ett medlemskort i Samsung Pay scannar användaren kortet eller skriver in person- eller medlemsnumret. Vid identifiering i butik visas medlems- eller personnumret upp som streckkod eller siffror.

– Med nya funktionen för medlemskort tar vi ännu ett steg mot att erbjuda en komplett digital plånbok där du har alla dina kort samlade. Genom att samla korten på ett ställe behöver du inte oroa dig för att du har glömt något av dina medlemskort hemma och missar därför aldrig att samla poäng eller få bonus på dina köp, säger Oscar Nöjd.

Det här är den mobila plånboken Samsung Pay:

  • ENKELT. För att göra en betalning med Samsung Pay sveper du uppåt från skärmens nedre kant från låst skärm, hemskärm eller svart skärm. Verifiera med ditt fingeravtryck eller med iris-skanning och placera sedan enheten på betalterminalen. För att använda ett medlemskort i butik visar du enkelt upp medlems- eller personnumret som streckkod eller siffror direkt i appen.
  • SÄKERT. Flera säkerhetslager, med fingeravtrycksverifiering, tokenisering och Samsung Knox – håller dina bankuppgifter säkra och skyddade. För Galaxy S8 och Galaxy S8+ kan användare även identifiera sig med hjälp av irisscanning vid betalning.
  • HÄR. Samsung Pay är redan här. De flesta befintliga betalterminaler i Sverige accepterar Samsung Pay, vilket gör den till en av marknadens mest accepterade mobila betalningstjänster. Handlarna behöver inte uppgradera eller förändra sina befintliga betalterminaler då Samsung Pay redan är anpassad till den befintliga tekniken. Vid användning av medlemskort kan handlarna enkelt scanna av medlems- eller personnumret då det visar som en streckkod eller siffror.