Fler kommunala bostadsbolag väljer wec360°

Landets kommunala bostadsbolag väljer i allt högre grad att presentera sina nya bostadsområden och lägenheter med hjälp av Virtual Reality (VR) och Augmented Reality (AR).Fler kommunala bostadsbolag väljer wec360° 1

– Vi märker ett radikalt ökat intresse från de kommunala bolagen. Det säger Mattias von Corswant, vd för utvecklingsbolaget wec360° som under hösten har tecknat ramavtal om 3D-presentationer med flera nya kommunala kunder, bland dem Stockholmshem och Växjöbostäder.

wec360° har nu ett 60-tal kommunala bostadsföretag på kundlistan. De har ofta upphandlade ramavtal och kan avropa olika 3D-tjänster och presentationsformer. Dessutom har många blivande bostadsköpare och hyresgäster vant sig vid att kunna få se sina blivande hem på ett realistiskt sätt, med 3D-visualiseringar, VR och AR.

– Boverket räknar med att bostadsbyggandet kommer att öka även nästa år, och många kommunala bolag projekterar både större och mindre nya projekt.

De kommunala byggherrarna bygger ofta hyreslägenheter. Och även hyresgäster vill kunna påverka sina kommande bostäder, välja köksinredning, tapeter och golv, uppleva lägenhetens omgivning och se hur solljuset når lägenheten under olika tider på dygnet och året. Därför paketerar wec360° de olika tjänsterna, så att bostadsbolaget lätt kan välja vad de vill lyfta fram,

– Årets julklapp, VR-glasögon, är verkligen inte bara lek och spel. Här används tekniken på allvar, som ett stöd och en trygghet för dem som står inför ett avgörande beslut – var och hur ska jag bo?  säger Mattias von Corswant.