Fira in sommaren med ett glas rosé
Hem Livstil Fira in sommaren med ett glas rosé

Fira in sommaren med ett glas rosé

Publicerat av: Redaktionen

Med en kall och tuff vinter bakom oss kan vi nu äntligen åter välkomna ljusa och varma vårdagar. Och med det följer ett riktigt vårtecken: Första glaset rosé.

Fira in sommaren med ett glas rosé

Fira in sommaren med ett glas rosé

Äntligen är säsongen kommen då vi öppnar upp balkongdörrarna och sätter oss i solen med ett glas i handen.

Så vilket rosé ska man välja för att starta igång våren? Vinleverantören The Wine Company tipsar om sina fem bästa roséviner – som du dessutom slipper köa till Systemet för att få tag på.

Även om det är många som avnjuter ett glas rosé oberoende årstid så kan vi alla nog enas om att vinet gör sig bäst under vår och sommar.

I kombination till ost- och charkbrickan, på balkongen eller i väntan på att grillen värms upp gör de blommiga tonerna i ett glas rosé sig allra bäst. Med en läskande smak är vinet det perfekta avslutet på en svensk sommardag. Så vilket rosévin kommer bli favoriten i sommar? The Wine Company vägleder dig nu i rosédjungeln.

– När rosévinet var nytt var det mörka viner som gällde, de senaste åren har det gått en trend i ljusare roséviner men numera är både ljusa och mörka lika uppskattade. Det gläder mig att rosévinet blommat upp de senaste åren och att så många uppskattar kombinationen av det vita och röda vinets smakfulla egenskaper. För den som ännu inte testat rekommenderar jag ett bubbligt rosé som aperitif i sommar, säger Christelle Rickert, produkt och marknadschef på The Wine Company.

Tre saker du inte kände till om rosé:

  1. Röda druvor skapar rött vin och vita skapar vitt vin, men visste du att det inte finns några rosa druvor? Det är nämligen druvans skal som kommer i kontakt med juicen som skapar den rosa färgen vi förknippar med rosé.
  2. Rosé är ett ungt vin, det ska inte åldras i mer än fyra år.
  3. På uteserveringarna ser vi ofta rosé blandat med några isbitar i glaset, för att servera vinet Det här bör man däremot undvika. Vill man få ut det mesta av smakerna bör det serveras mellan sju till tio grader, då är vinet kyligt utan att ha förlorat sina aromer och smak. Det här kan med enkelhet uppnås med en vinkylare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>