Fintechbolaget Yabie förvärvar ledande kassabolaget Cash IT och expanderar i Norden
Hem Förvärv Fintechbolaget Yabie förvärvar ledande kassabolaget Cash IT

Fintechbolaget Yabie förvärvar ledande kassabolaget Cash IT

Publicerat av: Redaktionen

 Snabbväxande fintechbolaget Yabie AB (publ.) har förvärvat samtliga aktier i Cash IT.

Cash IT är en ledande nordisk aktör inom betalningslösningar för segmentet in-store retail med huvudsakligt fokus på större butikskedjor.

Förvärvet är det största Yabie har genomfört hittills och genom det ökar bolaget sin kundbas i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Cash IT har utvecklat en molnbaserad plattform med flera djupa integrationer mot affärssystem (ERP) från bland annat Microsoft, Visma, Jeeves och Fortnox. Integrationerna skapar unika förutsättningar för effektiv omnikanal. Kundlistan består av Swedol, Tools, Zoo.se och Buttericks med flera.

Fintechbolaget Yabie förvärvar ledande kassabolaget Cash IT och expanderar i Norden

Mathias Plank, grundare och vd på Yabie tillsammans med Robert Karlsson, grundare och vd på Cash IT.

“Vi är stolta och glada över att välkomna Cash IT till Yabie. Det är ett mycket välskött bolag som möjliggör att vi nu kan bredda vårt erbjudande mot retailsegmentet. Samtidigt tar vi klivet in på den norska marknaden och får en betydande tillväxt av kunder och omsättning”, säger Mathias Plank, grundare och vd på Yabie.

Yabie har genom sitt fokus på mindre handlare vuxit snabbt senaste åren och har idag tusentals kunder i detta segment.

Genom förvärvet öppnar Yabie upp en helt ny marknadsvertikal för retail och större retailkedjor med fokus på skräddarsydda integrationer. Den potentiella marknaden för betalningslösningar och moderna kassalösningar inom detaljhandeln uppskattas till över 200 000 kassor enbart i Norden, en marknad som är värd 3-4 miljarder SEK per år.

“I över 20 år har vi utvecklat ett av marknadens mest pålitliga betalsystem med över 1000 kunder i Norden. Bolaget är nu redo att ta nästa steg i sin utveckling och vi ser fram emot att bli en del av den spännande resa som Yabie har påbörjat” säger Robert Karlsson, grundare och vd på Cash IT.

Mathias Plank, grundare och vd på Yabie, fortsätter:

“Utöver den snabba organiska tillväxt som Yabie har, så har vi även förvärvat bolag som gör att vi kan snabba på expansionstakten ytterligare. Marknaden för kassa- och betalningslösningar är mycket fragmenterad där Yabie driver en konsolideringsresa. Vi har för avsikt att leda och driva på en fortsatt konsolidering inom detta affärsområde.”

Efter förvärvet har Yabie en årlig transaktionsvolym som överstiger 4 miljarder SEK (Gross Payment Volume).

Cash IT kommer successivt bli en del av Yabies varumärke under 2022 och bedrivas som ett helägt dotterbolag med tydliga synergieffekter mellan bolagen.

Under sommaren 2021 genomfördes en nyemission där Yabie tog in ytterligare 220 MSEK och sedan tidigare återfinns bland annat Swedbank AB och Creades på ägarlistan i Yabie.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>