Hem IT-Finans Trender FICO och 4most Europe i nytt samarbete för att stärka bankers regelefterlevnad

FICO och 4most Europe i nytt samarbete för att stärka bankers regelefterlevnad

Publicerat av: Redaktionen

Analys- och mjukvaruföretaget FICO har ingått ett nytt partnerskap med riskanalysföretaget 4most Europe.

FICO och 4most Europe i nytt samarbete för att stärka bankers regelefterlevnad 4Syftet med samarbetet är att hjälpa finansiella institutioner i Europa med deras regelefterlevnad. 4most är ett ledande europeiskt konsultföretag inom riskanalys och program management och kommer leverera FICO:s mjukvara Decision Central®, framtagen för att hantera kunders analytiska modeller, och erbjuda konsultation.

Europeiska regleringar gör det allt viktigare för finansiella institutioner att dokumentera de beslut de tar kring sina kunder, vilka faktorer som driver besluten, samt vilka analytiska modeller som använts vid beslutsfattandet.

Med hjälp av FICO Decision Central kan banker överblicka och styra alla delar av beslutsprocessen. Systemet ger bättre kontroll över datakvalitet, prognostisering, optimeringsmodeller, och maskininlärningsalgoritmer, vilket förbättrar möjligheten att överblicka och kontrollera alla beslut.

Decison Central kan hjälpa banker att vid utlåning uppfylla kapitalkravsförordningen (CRR), interna ratingsystem enligt Basel-kraven (IRB), samt Europeiska Centralbankens vägledning om riktad granskning av interna modeller (TRIM).

”Vi har stor erfarenhet av projekt rörande regelefterlevnad där Decision Central har bidragit till att effektivisera alla våra processer. FICO:s programvara underlättar även det löpande arbetet med regelefterlevnad och förbättrar interaktioner med revisorer och tillsynsmyndigheter, då all information runt riskhantering för olika beslutsmodeller finns lättillgänglig”, sa Damien Burke, partner på 4most.

”Den kunskap och erfarenhet som 4most erbjuder har hjälpt oss att skräddarsy Decision Central efter nya regelverk, vilket har gjort det lättare än någonsin tidigare att använda. Vår programvara och dess integrerade system kan effektivt minska tiden det tar för banker uppfylla relevanta regelverk”, säger Steve Hadaway, `General Manager för FICO i regionen Europa, Mellanöstern och Afrika.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>