FICO hjälper danska Basisbank att snabbare utvärdera låntagare

Den danska internetbanken Basisbank har valt FICO som leverantör för att förbättra utvärderingen av kreditansökningar och minska risken att lån blir obetalda.

FICOs lösning kommer att göra utvärderingsprocessen avsevärt mycket snabbare, vilket idag efterfrågas av konsumenter samtidigt som riskvärderingen förbättras.

Marknaden för konsumtionskrediter växer, inte minst via mobila plattformar. Basisbank är marknadsledande på den danska fintechmarknaden och närmare 75 procent av Basisbanks alla kreditansökningar tas emot från mobila enheter. Även i Sverige ökar antalet digitala lån utan säkerhet. Trots detta är många av dagens plattformar för kreditutgivning utdaterade och ineffektiva.

”Som fintechföretag måste vi agera snabbt på kunders önskemål, samtidigt som vi upprätthåller en effektiv riskhantering. Det är därför viktigt att vi förser våra riskanalytiker med maximal flexibilitet så att de snabbt kan genomföra de förändringar som behövs utan att behöva stå i kö för att komma till IT.”, säger Morten Larsen, Head of business Development på Basisbank.

FICOs beslutshanteringssystem möjliggör för banken att självständigt och snabbt bedöma kreditrisken och att matcha rätt låntagare med rätt villkor. Systemet ska göra det lättare för bankens riskanalytiker att reagera på förändrade förutsättningar och att uppdatera bankens riskstrategier för osäkrade lån, samt förbättra bankens digitala kredittjänster.

Mer om lösningen: http://www.fico.com/en/products/fico-blaze-advisor-decision-rules-management-system