Hem Nyheter Facebook satsar på svenska Radio Innovation

Facebook satsar på svenska Radio Innovation

Publicerat av: Redaktionen

Svenska teknikbolaget Radio Innovation har som första och enda svenska bolag antagits i Facebooks acceleratorprogram Facebook Connectivity.

Facebook satsar på svenska Radio Innovation 4Anledningen till Facebooks intresse är att de båda företagen delar visionen att till en rimlig kostnad kunna ge de tre miljarder människor, som i dag saknar mobilt internet, tillgång till denna teknik.

Radio Innovations patentsökta och nydanande teknologi gör att visionen kan bli verklighet.

Radio Innovation får genom acceleratorprogrammet inte bara tillgång till Facebooks tekniska resurser för sin forskning och fortsatta utveckling av antennteknologin. Det kommer också att genomföras introduktioner av Radio Innovations antennlösningar för mobiloperatörer och ägare av torn runt om i hela världen.

– Vi tar endast med företag i Facebook Connectivity Accelerator som kan få en betydande inverkan. I Radio Innovations fall är det att föra ut mobilt internet till delar av världen där det i dag är svårt att bygga ut trådlös kommunikation ur ekonomisk och affärssynpunkt, säger Facebook Connectivity i ett uttalande.

– Att vi nu blivit en del av Facebook Connectivity Accelerator skapar mycket stora möjligheter för oss att snabba på vår expansion och utveckling samtidigt som Facebook hjälper till att öppna viktiga dörrar till amerikanskt riskkapital, säger Dusyant Patel, vd för Radio Innovations, och fortsätter:

– Mer än tre miljarder människor saknar fortfarande möjligheten att kunna prata i mobiler och att surfa på nätet, något som begränsar ett samhälles utveckling på grund av de höga kostnaderna att bygga ut näten. Vi och Facebook vill arbeta för att minska denna digitala klyfta. Vi gör det genom att erbjuda lösningar som dramatiskt förbättrar mobil täckning, datahastigheter och kapacitet på platser som i dag är vita fläckar.

Radion Innovations antennlösning sänker kostnaderna för mobil datakommunikation med upptill 70 procent jämfört med konventionella antenner. Därmed raseras de ekonomiska hinder som begränsar utbyggnaden av mobilnäten.

Radio Innovation grundades av Torbjörn Johnson, en pionjär inom Telekom och företaget har sedan bildandet framgångsrikt utvecklat antennlösningar för låg-, mellan- och högbanden. Företaget har i dag tio medarbetare på huvudkontoret i Stockholm.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>