Få hjälp med att hitta det bästa kreditkortet
Hem IT-Finans TrenderBetalningslösning Få hjälp med att hitta det bästa kreditkortet

Få hjälp med att hitta det bästa kreditkortet

Publicerat av: Redaktionen

Är du ekonomiskt förberedd inför 2022?

Mycket har hänt i världen och vi spenderar idag pengar på nya sätt och via nya kanaler än tidigare; en utveckling som förväntas fortsätta.

Därför kan det vara lägligt att se över sina kreditkort och se till att man har de bästa förutsättningarna för sina ekonomiska ändamål och utgifter.

Två stora förändringar som skett i konsumtionsbranschen är att fler och fler kör elbilar medan shopping på nätet blir allt vanligare. Till följd har detta resulterat i att många inte längre behöver sina bensinkort och att många nu söker efter kreditkort som ger bonusar när man handlar online, följaktligen är det nu många svenskar som börjat söka efter ett nytt kreditkort.

Jämför kreditkort online innan du ansöker

Ett av de lättaste sätten att hitta rätt kreditkort är att jämföra olika kort och kreditgivare online. Givetvis kan du själv vända dig till varje intressant kreditgivare, fast det är betydligt mycket lättare att besöka en hemsida som Kreditkort.nu där du får en tydlig överblick över alla kreditkort i Sverige.

Kreditkort.nu är en opartisk jämförelseplattform för kreditkort där man tillhandahåller detaljerade recensioner, jämförelser av kreditkort samt en omfattande FAQ där du hittar svar på alla frågor du kan tänkas ha om kreditkort.

Få hjälp med att hitta det bästa kreditkortet

Betala med kreditkort via mobilen

“För att kunna betygsätta kreditkorten på ett objektivt sätt har vi tagit fram ett eget poängsystem där varje fråga ger poäng på en skala från 1 till 5. Medelvärdet av de poäng som kortet får inom varje område ligger till grund för betyget inom det området,” berättar Matyas Dios, Pressansvarig på Nationwide AB.

Utav alla faktorer som företagets experter tittar på är följande viktigast:

Förmåner och rabatter

Ett kreditkort måste har bra förmåner som fyller ett syfte för dig som användare, annars finns det ingen poäng med att använda kortet. Till exempel ger ett bensinkort rabatt på bränsle medan ett matkort lämpar sig bra när man handlar mat och livsmedel.

Bonussystem

De allra flesta kreditkort är kopplade till bonussystem där du får tillgång till rabatter och erbjudanden baserat på hur mycket du använder kortet. Många kreditkort är till exempel kopplade till SAS Eurobonus vilket ger dig förtur och billigare priser när du reser med ett flygbolag i Star Alliance.

Försäkringar

För många erbjuder kreditkort även ett visst ekonomiskt skydd. De bästa resekorten kommer med kompletterande reseförsäkring medan många exklusiva kreditkort har inkomstförsäkringar och andra typer av skydd.

Avgifter

I utbyte mot förmåner, rabatter och försäkringar betalar du som äger ett kreditkort ränta och avgifter. Målet är att hitta ett kort som har så bra förmåner som möjligt för ett så lågt pris som möjligt. Idag har de flesta kort dessutom mellan 30 och 60 räntefria dagar där du alltså slipper betala ränta.

Kundtjänst

Precis som med din bank vill du har ett kreditkort med en bra kundtjänst där du kan få hjälp och råd när det behövs. Många föredrar kreditkort med tillhörande appar och konto som erbjuder en bra översikt över alla utgifter.

OBS! Tänk på att du måste har en ordnad ekonomi utan betalningsanmärkningar och obetalda skulder för att beviljas ett kreditkort.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>