Hem Nyheter EY är den tredje mest populära arbetsgivaren i Norden

EY är den tredje mest populära arbetsgivaren i Norden

Publicerat av: Redaktionen

Bland studenter är EY är en av de mest attraktiva arbetsgivarna.

EY är den tredje mest populära arbetsgivaren i Norden 2

Anna Svanberg, vd på EY i Sverige

Det är nästan 17 000 ekonomistudenter som svarat på Universums senaste undersökning och de rankar EY på plats 3 i Norden.

I årets undersökning från Universum har totalt cirka 63 500 studenter i Norden rankat sina drömarbetsgivare. EY är med i toppen bland ekonomistudenterna. I likhet med förra årets undersökning är sex av de tio högst rankade internationella konsultföretag.

EY finns också med på den nordiska listan över IT-studenternas och ingenjörernas mest attraktiva arbetsgivare. Bland IT-studenter hamnar EY på plats 24 och bland ingenjörerna på plats 32.

– Det är stor konkurrens att attrahera de bästa medarbetare och vi vill vara en attraktiv arbetsgivare i Sverige, Norden och globalt. Vi är glada och stolta över att studenter rankar oss högt som en drömarbetsgivare. På EY kan nyexaminerade få en spännande karriär med många utvecklingsmöjligheter, säger Anna Svanberg, vd på EY i Sverige.

I Sverige rankas EY i år bland topp tio bland ekonomistudenterna. EY är branschbäst bland juriststudenter i Sverige. EY klättrar flera placeringar till plats 22 och rankas därmed högst bland Big 4 i revisions- och rådgivningsbranschen.

Universums undersökning är en av världens största och mest omfattande karriärundersökningar. Årets nordiska undersökning ”Most attractive employer” genomfördes från november 2019 till april 2020. Hela rankingen finns att ladda ner på Universums hemsida.

Topp 10 mest attraktiva arbetsgivarna i Norden bland ekonomistudenter 2020

  1. PwC
  2. Microsoft
  3. EY
  4. McKinsey & Company
  5. L’Oréal Group
  6. Deloitte
  7. The Boston Consulting Group (BCG)
  8. Nordea
  9. KPMG
  10. IKEA

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>