Hem Nyheter Extend Sailing Team vinner EM i klubbracing

Extend Sailing Team vinner EM i klubbracing

Publicerat av: Redaktionen

Kungliga Svenska Segelsällskapet (KSSS), representerat av Björn Hansen, rorsman, Anton Dahlberg, taktik, Nils Bjerkås, trim och Mathias Bredin, fördäck, vann på lördagen Europeiska mästerskapet i klubbracing i Pylos, Grekland.

Extend Sailing Team vinner EM i klubbracing 3Formatet på regattan är det samma som i svenska allsvenskan med många korta race.

Björn och hans Extend Sailing Team hade en serie med bara förstaplatser i alla 12 race som seglades under de fyra dagarna.

”Det känns kanonkul att ta hem EM-guldet till KSSS, formatet med många korta race och korta banor är rolig segling och det verkar passa oss ganska bra”, säger Björn med ett stort leende.

Nästa tävling för teamet är kvalet till Champions League som går i St. Peterburg om två veckor.

Två var UYC Traunsee från Österrike och trea var Sailing Club Patras från Grekland.

Mer information finns på: https://www.facebook.com/swisssailingleague/

Film från sista dagen finns på: https://youtu.be/WGbQXVMl15Q

Extend stödjer under 2018 Björn Hansen med besättning i deras jakt på att vinna seglingens Champions League. Teamet med meriter såsom VM silver och brons i matchracing och femfaldig vinnare av Match Cup Sweden kommer representera Kungliga Svenska Segelsällskapet, KSSS.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>