Hem Nyheter EVRY inleder nytt partnerskap med Bankgirot

EVRY inleder nytt partnerskap med Bankgirot

Publicerat av: Redaktionen

Bankgirots nya samarbete med EVRY omfattar outsourcing av IT-driften.

EVRY inleder nytt partnerskap med Bankgirot 3Partnerskapet är avsett att möjliggöra en dynamisk leveransorganisation och en modernisering av den tekniska infrastrukturen.

Affären innebär att EVRY tar ansvar för plattformshanteringen och tillhandahåller tjänster som möter upp Bankgirots leverans av säkra och effektiva betalningar.

”Vi är glada att Bankgirot har visat oss förtroende för att ingå avtalet. Bankgirot har en stark position på betalmarknaden i Sverige och detta avtal gör det möjligt för oss att tillsammans intensifiera arbetet med att effektivisera plattformsdriften”, säger Per Hove, CEO för EVRY.

Bankgirot har i snart 60 år garanterat och digitaliserat den svenska betalmarknaden och förmedlar dagligen omkring sex miljoner betalningar värda 68 miljarder kronor. Bolaget har tidigare utvecklat många framgångsrika finansiella tjänster som autogiro, e-faktura och ”Betalningar i realtid” (BIR) som möjliggör Swish.

”Med EVRY får vi en partner med djup teknisk och affärsmässig insikt som kan bidra starkt, när det gäller kvalitet och effektivitet”. Det säger Jeanette Jäger, vd Bankgirot.

Kontraktet med Bankgirot har vunnits i stark internationell konkurrens, vilket visar att EVRY har hög kompetens och konkurrenskraftiga lösningar som möter kundernas krav på att effektivisera samhällsviktig betalningsinfrastruktur.

Avtalet har ett totalt värde cirka 700 miljoner kronor och gäller för en period om 7 år från och med den 10. December 2018. Dessutom har Bankgirot möjlighet att förlänga avtalet med ytterligare 2 + 2 år. Avtalet med Bankgirot innebär också att 30-tal medarbetare kommer erbjudas anställning hos EVRY.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>