Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

e-legitimation 2.0 identitet som konkurrensfaktor i digitaliseringen

2018-05-23 @ 09:00 - 16:00 CEST

e-legitimation 2.0 identitet som konkurrensfaktor i digitaliseringen 1

För sjunde året i rad samlar vi några av Europas ledande experter för en fullspäckad dag kring digitaliseringens möjligheter. I år fokuserar vi på identiteten som en framväxande framgångsfaktor, inte bara för säkerhet utan även för affärsutveckling.

Användarkraven på smidig och säker inloggning och inte minst koll på integriteten driver användningen av e-legitimationer. Och från tjänstesidan blir allt fler medvetna om möjligheterna som öppnas med enkla system för att säkert identifiera sina användare. Välkommen på en fullspäckad och lärorik dag där du också får möjlighet att nätverka med branschkollegor, leverantörer och andra spännande bekantskaper!

AGENDA

9.00 – 9.30: Registrering och kaffe med frukostfralla

9.30 – 10.00: E-legitimation, viktigare än någonsin

Vi går nu på allvar in i en era av personligt anpassade tjänster på samhällets alla områden, där tillgång och skydd av data är en grundläggande förutsättning för att tjänsterna ska fungera. E-legitimationen är nyckeln som gör det möjligt.

Per Mosseby har en bakgrund som internetentreprenör, kommun- och landstingspolitiker och direktör för digitaliseringen på Sveriges kommuner och landsting. Idag arbetar han som senior rådgivare, styrelseordförande för doktor.se och är ledamot i e-legitimationsnämnden.

10.00 – 10.30: Är det dags att ge användaren tillbaka kontrollen?

Idag kontrolleras våra digitala identiteter och vår personliga integritet i stor utsträckning av bankerna och ett antal mulitnationella företag. Vår mest personliga information är en handelsvara och risken för att du skall bli ID-kapad eller utsatt för onlinebedrägeri är bara ytterligare en av flera iskallt kalkylerade risker som tas över ditt huvud istället för att ge dig verktygen för att kontrollera ditt digitala liv. För en fortsatt digitalisering är detta en orimlig situation.

Johan Henrikson är grundare VD Verisec AB som ligger bakom Sveriges nya e-legitimation Freja eID, som är den första mobila e-legitimationen som fått statens officiella kvalitétsmärke Svensk e-legitimation.

10.30 – 11.00: Kaffepaus

11.00 – 11.25: Case Study: Digitala underskrifter med e-legitimation

Underskrifter är ofta det som sätter stopp för digitaliseringen av affärsprocesser. Pappershantering och manuella processer är fortfarande normen vad gäller underskrifter. Elektroniska underskrifter har funnits länge men av flera skäl är det ännu inte utbrett. Med den fristående underskriftstjänsten Tieto Public Document Signing och Freja eID kan företag, myndigheter och organisationer göra lagligt bindande digitala underskrifter och därmed göra stora effektiviseringar.

Pasi Hautamäki, Senior Business Developer, Tieto Sweden AB

11.25 – 11.50: Vad händer när chefen blir en app – om värderingar, ledarskap och identitet i framtidens arbetsliv

Teknik, värderingar och demografi formar inte bara samhällsutvecklingen utan påverkar också våra jobb och synen på arbete. Vad innebär det att jobba i ett alltmer robotiserat arbetsliv? Vilka kompetenser och färdigheter blir attraktiva? Och vad blir identitet och integritet när data är det nya guldet? Går det överhuvudtaget att ha en chef som app, och vill vi verkligen ha det? Futurions samarbetspartner genomförde ett experiment på ett Fortune 500 företag och resultaten överraskar. Lyssna till en inspirerande framtidsspaning om arbetslivets utveckling och utmaningar.

Ann-Therese Enarsson är vd för tankesmedjan Futurion, en tankesmedja och kunskapshubb för framtidens arbetsliv.

11.50 – 12.20: Case study: en e-legitimation – flera lösningar

Freja eID är Sveriges första mobila e-legitimation som har fått statens officiella kvalitetsmärke Svensk e-legitimation. Lösningen erbjuder ett stort mått av nytänkande i förhållande till tidigare e-legitimationer, stödjer kunderna i deras digitaliseringsprojekt och löser en lång rad problem för olika användargrupper, från medborgare till tjänsteutövare. I sessionen får du också se hur en e-legitimation kan lösa ett flertal utmaningar relaterade till GDPR, PSD2, SAMBI, federation och eIDAS.

Anders Henrikson, Global Säljchef Verisec

12.20 – 12.45: Framtiden för betalningar och identitet

Betalningsindustrin befinner sig i en snabb omvandling där mobila betalningar och direktbetalningar – inte minst med stöd av EU:s nya betaldirektiv PSD2 – utmanar såväl traditionella aktörer som traditionella metoder. I denna nya värld blir nya metoder för att snabbt och säkert identifiera användarna helt avgörande.

Morgan Sellén är VD för Verifone Sverige

12.45 – 13.45 Lunch

13.45– 14.10 Hur påverkas din identitet av framtidens megatrender?

Vi befinner oss mitt i ett samhällsskifte, från industrialism mot ett digitaliserat samhälle. Hur påverkar digitaliseringen vår identitet? Är din egen identitet i fara? Och hur kan du bygga ditt personliga varumärke? För vad händer när vi går från ett anonymt internet, till en transparent värld där du faktiskt kan veta vem du har att göra med på den andra sidan och hur påverkar det företagen? Trend- och omvärldsanalytikern Anna Frankzén Starrin gör en tankeväckande trendspaning in i en värld där användarna säger nej till att låta sin integritet bli en handelsvara och där företagen överlever längre om de skapar helt nya affärsmodeller byggda på tillit.

Anna Frankzén Starrin – även känd som Robot-Anna – är trend- och omvärldsanalytiker och medverkar regelbundet som trendspanare i radio och tv.

14.10 – 14.35 IoT and identity

In this session, Jon Geater explores the topic of trusting machine-to-machine and service identities in the age of the Internet of Things. Please note that this session is in English.

Jon Geater is Chief Technology Officer for Thales eSecurity where he is responsible for product security and technology strategy, designing technical and cryptographic solutions to meet the ever-changing demands of cybersecurity threats.

14.35-15.00 Kaffepaus

15.00 – 16.00 Trygghet, identitet och artificiell intelligens

Alexander Bard är filosof, författare musikproducent och internationellt etablerad talare, inte minst kring områden som rör digitaliering. Tillsammans med medförfattaren Jan Söderqvist har han skrivit ”The Futurica Triology” som blivit översatt till 20 språk.

16.00 – Nätverksmingel med förfriskningar och tilltugg

Ta chansen att träffa branschkollegor och experter från området i vårt nätverksmingel!

När: 23 maj
Tid: 09:00 -16:00
Vart: World Trade Center Stockholm 70 Klarabergsviadukten, Norrmalm

e-legitimation 2.0 identitet som konkurrensfaktor i digitaliseringen 2

Detaljer

Datum:
2018-05-23
Tid:
09:00 - 16:00 CEST
Evenemang Kategori:
Evenemang Taggar:
, , , ,