Euler Hermes tar sig an Sveriges växande leasingindustri
Hem Försäkring Euler Hermes tar sig an Sveriges växande leasingindustri

Euler Hermes tar sig an Sveriges växande leasingindustri

Publicerat av: Redaktionen

Intresset för leasad utrustning ökar bland svenska företag. Därför lanserar nu kreditförsäkringsföretaget Euler Hermes Nordens första försäkring för leasingföretag som ska skydda dem mot försenade och uteblivna betalningar.

Den växande leasingindustrin i Sverige tyder på att det blir allt vanligare för företag att leasa sin utrustning, snarare än att köpa den. Enligt Euler Hermes, världens ledande kreditförsäkringsbolag, innebär detta att risken för Euler Hermes tar sig an Sveriges växande leasingindustri 3försenade och obetalda leasingbetalningar kan komma att öka. Därför lanserar företaget nu Nordens första försäkring som ska hjälpa företag inom leasingindustrin att hantera de ökade riskerna. Risköverföringen innebär att leasingföretag med den nya försäkringen fortsätter att erhålla sina betalningar, även om deras kunder skulle gå i konkurs eller av andra anledningar inte kan betala av sina skulder.

– Enligt några av de främsta företagen som vi pratat med är upp till 18 % av alla industriella investeringar idag leasade, en siffra som troligtvis kommer öka då fler och fler tillgångar leasas i stället för att köpas, menar Henrik Bromée, Sverigechef på Euler Hermes. Vi kan hjälpa leasingföretagen att bedöma den finansiella kapaciteten hos deras kunders nya marknader i takt med att marknaderna växer fram och utvecklas, menar han.

– Vi inser att hårt pressade entreprenörer behöver fokusera på det viktigaste, det vill säga innovation, att hitta nya marknader samt bedöma och ta risker. Som riskexperter är det vårt jobb att hjälpa dem att nå sina mål och som svar på efterfrågan från leasingföretag, finansiella aktörer och mäklare erbjuda dem både expertis och ekonomisk ersättning, säger Dominique Spiranski, VD för Euler Hermes i Norden.

Ett svar på kundernas efterfrågan Genom att täcka risken för att en kund inte betalar sina leverantörsskulder efter att de mottagit produkter eller tjänster, hjälper kreditförsäkringar företag att göra affärer och växa på ett säkert sätt. Kundfordringar är ofta en av ett företags största tillgångar vilket gör att sena eller uteblivna betalningar kan försätta ett företag i en omfattande finansiell kris och påverka hela dess verksamhet.

I takt med att den nordiska leasingindustrin växer upplever Euler Hermes en ökad efterfrågan från kunder att försäkra sina leasingkontrakt. Framför allt är det stora leasingföretag, banker och finansiella institutioner som hyr ut dyra maskiner för bygg- eller jordbruksindustrin som visar ett stort intresse för just den typen av försäkringsprodukter.

Den nya leasingförsäkringen Cover Lease kommer att erbjudas till svenska företag från och med mitten av maj 2017.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>