Ethix SRI Advisors förvärvas av Institutional Shareholders Services (ISS)
Hem Förvärv Ethix SRI Advisors förvärvas av Institutional Shareholders Services (ISS)

Ethix SRI Advisors förvärvas av Institutional Shareholders Services (ISS)

Publicerat av: Redaktionen

Ethix SRI Advisors förvärvas av Institutional Shareholders Services (ISS) – Skapar global ESG-leverantör

 

Analysföretaget Ethix SRI Advisors förvärvas av ISS, den ledande aktören inom bolagsstyrning och skapar därmed en global plattform med integrerade lösningar för ansvarsfulla investeringar och aktivt ägande.

PrintStockholm, Sverige (Sept. 15, 2015) – Institutional Shareholder Services Inc. (“ISS”), den ledande aktören inom bolagsstyrning och tjänster till den globala finansmarknaden, tillkännager idag förvärvet av Ethix SRI Advisors AB, en internationellt erkänd firma som tillhandahåller omfattande analys och rådgivning kring hållbara och ansvarsfulla investeringar (SRI) till institutionella investerare världen över.

Från och med idag blir Ethix SRI Advisors ett dotterbolag till ISS och byter namn till ISS-Ethix. Verksamheten kommer även fortsättningsvis ledas av verkställande direktör och grundare Ulrika Hasselgren, som också utnämns till chef över ISS övergripande verksamhet inom ansvarsfulla investeringar.

Ethix analyser och råd till investerare runtom i världen berör årligen mer än 300 miljarder Euro i förvaltat kapital och kommer nu integreras med ISS globala erbjudande som innehåller lösningar för bolagsstyrning samt aktivt ägande.

Kombinationen av Ethix expertis inom miljömässiga-, sociala- och hållbarhetsfrågor samt ISS expertis kring bolagsstyrning kommer att ge investerare tillgång till en bred och effektiv plattform för långsiktiga investeringar och aktivt ägande.

ae2fe88a535a8def_800x800ar “Det här förvärvet är i linje med vårt åtagande att expandera vårt produkterbjudande, tillhandahålla innovativa lösningar och leverera den högsta nivån av service till våra kunder runtom i världen” säger ISS VD Gary Retelny. “Med Ethix kan vi hjälpa våra kunder att navigera i det komplexa och föränderliga SRI-landskapet genom spjutspetsteknologi som är underbyggd av ESG-data, analyser och research i världsklass.”

“Genom kombinationen av ISS omfattande bolagsstyrningserbjudande och Ethix djupa expertis inom research och analys av miljömässiga och sociala frågor är vi redo att erbjuda en sant integrerad lösning till våra kunder för att möta både djupet och bredden av investerares behov” säger Hasselgren.

“Vi är mycket glada att välkomna Ulrika och hela Ethix-teamet till ISS-familjen” säger Stephen Harvey, chief revenue officer på ISS. “Vi ser fram emot att integrera våra team, produkter och service för att tillhandahålla både Ethix och ISS kunder med globala, nyckelfärdiga lösningar.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>