Epicenter expanderar i Norden och öppnar upp i Oslo

Epicenter expanderar i Norden och först ut är Oslo där ett nytt digitalt innovationshus slår upp dörrarna i november 2018.

Epicenter expanderar i Norden och öppnar upp i Oslo 1
Peter Jetzel, COO, Epicenter Oslo

Efter framgångarna i Stockholm öppnades i våras Epicenter i Amsterdam och i oktober inviger även bolaget en digital plattform i New York. Epicenter Oslo kommer att husera i den ikoniska Shell-fastigheten på Pilestredet 33 mitt i hjärtat av Olso. Huset ägs av Oslo Areal som är nära samarbetspartner i utvecklingen av Epicenter i Norge. Oslo som stad anses ha stor potential som en ny, växande tech-hub för start-ups och scale-ups. De första medlemmarna i Epicenter Oslo flyttar in under november månad.

Precis som i Stockholm skapas Epicenter Oslo för etablerade storföretag som vill utveckla sin digitala affär och för snabbväxande digitala bolag som kommit ur inkubatorfasen.

Oslo Areal och Epicenter har gemensamt utvecklat en vision för att skapa en digital innovationsmiljö i världsklass. En urban miljö där medlemskap ger tillgång till samarbeten, innovations- och tillväxtlabb, kunskapspridning, event samt kreativa och smarta arbetsplatser.

– Framgångarna i Stockholm har lett till att vi får många förfrågningar. Tillsammans med Oslo Areal har vi nu lyckats hitta rätt hus och plats, här hoppas vi att Epicenter kan skapa en kreativ arena. I Norge har investeringar i start- och scale-ups ökat dramatiskt de senaste åren vilket är en spännande utveckling och vårt fokus på digital innovation och tillväxt passar den rådande norska marknaden väl. En stark, utökad närvaro i Norden skapar också fantastiska möjligheter och synergier för våra mer än 4000 befintliga medlemmar att växa och utvecklas, säger Patrick Mesterton, vd och grundare Epicenter.

Peter Jetzel, COO, Epicenter Oslo fortsätter;

– Epicenter blir en dynamisk, innovativ miljö där upplevelsen med samarbete, lärande och flexibla arbetsplatser är en del av erbjudandet – som fyller en ny och viktig roll i utvecklingen av näringslivet i Oslo. Därför är vi stolta och glada att vi redan innan öppning har tecknat ett antal medlemmar som en del av vår community.

Medlemmar som redan är klara att flytta in är bland andra Fjong, Rema 1000, Bertel O. Steen, Ergo Ego, Digital Opptur, Result Nordics och Optin Bank.

Pilestredet 33 genomgår en total omvandling med ny inredning och arkitektur, öppna ytor och nya installationer  för tekniska lösningar och system.

Epicenter kommer innehålla en större restaurang och kafé med uteservering mot Edvard Storms gate. Kaféet och huvudentrén till Epicenter kommer att återuppliva Edvard Storms gata och på så sätt öppna upp och levandegöra den här delen av Oslo.

– På Oslo Areal är vi väldigt glada att Epicenter valde att samarbeta med oss. Vi ser att de väljer att samarbeta med de bästa spelarna när de etablerar sig på utvalda platser i Europa. Platsen är mycket central i ett pulserande område. Vår bransch, fastighetsbranschen, såsom alla andra påverkas av digitalisering och digital transformation. Nya affärsmodeller uppstår och gamla försvinner. Aldrig har behovet av digital innovation och öppenhet för att prova nya saker varit större – för oss känns därför den här satsningen helt rätt, säger Mona Ingebrigtsen, VD Oslo Areal.