Entiros accelererar med nytt kapital

Entiros är ledande specialister inom systemintegration och hjälper företag att integrera smartare och snabbare, med hjälp av rätt strategi, metod och verktyg.

Entiros accelererar med nytt kapital 1
Gustav Österström, VD på Spectria Invest

Nu tar bolaget in 6,4 MSEK via en nyemission, för att öka hastigheten i marknadsetableringen av Entiros Starlify, ett online-verktyg (SaaS, Software as a Service) för att organisera och visualisera integrationer och applikationer. Investeringsrundan leds av Spectria Invest och därtill deltar Almi Invest, befintliga ägare, medarbetare och styrelse.

Den ökade takten av digitalisering gör det allt viktigare att data finns tillgänglig för rätt person eller system i rätt tid. Entiros tjänster möjliggör en accelererad digital transformationstakt, genom att utveckla dataflöden och göra dem lättillgängliga och återanvändbara. Entiros erbjuder också personcertifieringen Certified Integrator, en standard för integration som är inbyggd i Entiros Starlify.

Entiros mission är öppenhet och att utveckla integrationsbranschen. Under tio år har företaget hjälpt globala företag som Volvo Cars, Gant och Schibsted att utveckla och effektivisera sina integrationslösningar. Baserat på dessa erfarenheter har nu Entiros Starlify utvecklats, vars marknadsetablering är anledningen för nyemissionen.

– Entiros har etablerat sig som en mycket stark aktör på marknaden för systemintegration. Vi tror starkt på teamet, på grundverksamheten som har byggts upp och på den nya tjänsten Entiros Starlify. Dialogen med teamet har förts under en längre tid men nu var tajmingen rätt för både oss och bolaget att genomföra investeringen. Vi ser mycket fram emot, att tillsammans med medarbetarna och övriga ägare, vidareutveckla och stärka Entiros position på den växande marknaden som bolaget befinner sig i, säger Gustav Österström, VD på Spectria Invest.

Entiros accelererar med nytt kapital 2
Gustav Rosén, VD på Entiros

Organisera och visualisera integrationer och system
I Entiros Starlify samarbetar utvecklare, arkitekter och ledning för att driva digital transformation. Verktyget ger tydlighet och insikt av nuläge och målbild för att kunna ta rätt beslut i den fortsatta utvecklingen. Ett visualiserat och organiserat applikationsnätverk skapar också överblick över vilka integrationer som finns och vad som går att återanvända, vilket spar både tid och pengar.

– Vårt kundlöfte är systemintegration på rätt sätt, med upp emot tio gånger snabbare leveranser över tid, genom rätt teknik, metod och arkitektur. Med Entiros Starlify kan vi nu nå ut till systemutvecklare internationellt med våra best practices och ge dem verktygen för att själva nå dessa effekter. Globalt spenderar världens ca 25 miljoner systemutvecklare i snitt en timme om dagen på integration mot andra system. Därmed omsätts i världen idag motsvarande Sveriges BNP enbart på systemintegration. Med Entiros Starlify på världsmarknaden hoppas vi att tusentals verksamheter i privat och offentlig sektor kan nå nya höjder genom ökade informationsflöden. Detta blir möjligt tillsammans med Spectria Invest och Almi Invest, säger Gustav Rosén, VD på Entiros.