Enerpoly tar in 410 000 euro för att göra lagring av el tillgänglig i varje hem.
Hem STARTUP Enerpoly tar in 410 000 euro för att göra lagring av el tillgänglig i varje hem

Enerpoly tar in 410 000 euro för att göra lagring av el tillgänglig i varje hem

Publicerat av: Redaktionen

Bolaget har nu 2,5 miljoner euro i finansiering som ska lösa bristen på hållbara och prisvärda lösningar för batterilagring.

 Enerpoly har stängt en pre-seedrunda där utvalda ängelinvesterare, med erfarenhet av att bygga globala tillverkningsföretag och framgångsrikt göra affärer inom batteribranschen, samt acceleratorn Sting, går in med 410 000 euro.

Företaget har nu 2,5 miljoner euro i finansiering för att hantera bristen på hållbara och prisvärda lösningar för batterilagring.

”Vi är oerhört stolta att ha backat Enerpoly och deras innovativa lösning för stationär energilagring sedan 2019. Deras batteriteknik kommer bidra till att lösa klimatutmaningen och vi känner oss säkra på att teamet bakom Enerpoly kommer att lyckas med detta viktiga uppdrag, ” säger Pär Hedberg, grundare och VD för Sting.

Enerpoly är pionjärer inom uppladdningsbara zink-jonbatteri, tillverkade av överblivet material till låg kostnad. Förnybar elproduktion förväntas dominera elnätet till 2030, och stationär batterilagring är nödvändigt för att säkerställa tillförlitligheten för intermittent sol- och vindkraft. Eftersom de höga kostnaderna för energilagring är det största hindret för ren energi, kan Enerpolys prisvärda batterier driva en övergång till framtidens elnät – ett som drivs av förnybara energikällor.

”Klimatmedvetna husägare har installerat solpaneler på sina hustak i decennier, men majoriteten av energin de producerar säljs tillbaka till elnätet och används inte till deras egna energibehov. För att lösa problemet är det vanligt att utvärdera batterier för att lagra energin, men i de flesta fall är batterierna alldeles för dyra för att motivera investeringen. Enerpolys nya, kostnadseffektiva teknik svarar på detta behov. Våra batterier kan också stödja den lokala ekonomin – alla komponenter kan köpas och tillverkas i Sverige,” säger Eloisa de Castro, VD på Enerpoly.

Enerpoly tar in 410 000 euro för att göra lagring av el tillgänglig i varje hem.När världen fokuserar på att minska utsläpp och avfall är Enerpoly väl rustade att svara på globala trender med sin hållbara batteriinnovation. Lokalt tillgängliga material minskar riskerna i leveranskedjan och minimierar koldioxidutsläpp orsakade av långväga transporter. Enerpoly nyttjar den etablerade infrastrukturen för återvinning av alkaliska batterier genom att använda liknande material. Efter återvinning kan dessa material också återanvändas i produktionen, vilket bidrar till en cirkulär ekonomi.

”En annan viktig egenskap för husägare när de väljer ett batteri är säkerhet. Vissa batterier utgör idag risker om de är konstruerade eller används felaktigt. I vår jakt på att lösa detta problem tittade vi på den välkända alkaliska batterikemin. Dessa batterier är säkra och har använts i hushållsartiklar, inklusive barnleksaker, i över 60 år. De är dock inte laddningsbara. Vårt genombrott för att göra denna batterikemi laddbar har resulterat i en energilagringslösning som löser husägarnas säkerhetsbehov. ” -Dr Samer Nameer, medgrundare och Chief Innovation Officer på Enerpoly.

Denna finansieringsomgång kommer att ta Enerpoly till nästa steg i utvecklingen och förbereda tekniken för pilotprojekt inom bostadsbatterier och andra applikationer såsom laddningsinfrastruktur för elfordon.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>