Hem Event En viktig kväll i jämställdhetens tecken med Löwengrip invest och Q Rendezvous

En viktig kväll i jämställdhetens tecken med Löwengrip invest och Q Rendezvous

Publicerat av: Redaktionen

Consid och Nordic Tech House värdar på eventet om upplevelser i näringslivet.

En viktig kväll i jämställdhetens tecken med Löwengrip invest och Q Rendezvous 4Consid har hållit ett event om jämställdhet i samarbete med Nordic Tech House. Temat var upplevelser i näringslivet. IT-Kanalen var med på Hillenberg och lysande på bland andra Isabella Löwengrip.

Så här lät det när Isabella Löwengrip berättade hur hon jobbar och hur extremt beroende hon är av kompetenta medarbetare som de personer som jobbar som VD i hennes bolag. Johanna Hoof är moderator.

Johanna: Isabella Du är ju utsedd till näringslivets mäktigaste kvinna. Var får du inspiration ifrån till att vara en ledare? Hur gör du?

Isabella: Jag är en inspiratör och har starka visioner. Man ska våga drömma och tänka stort. Min stora styrka är att jag inspirerar andra. Jag måste nog säga att själva ledardelen är inte min styrka (Red anm: Isabella pratar exempelvis om förvaltning). Jag inspirerar. Det jag gör bland annat är att jag pratar med anställda, kanske 70 personer som samlats, och säger hur vi ska göra och att det går. Men, oftast möts vi inte utan jag informerar via mina kanaler. Det kan röra sig om att vi ska ha 50 procent tillväxt i alla bolag exempelvis (red anm. !)

Isabella: Det som inspirerar mig får jag till mig genom att träffa många människor. Jag träffar stora bolag med många duktiga människor och andra duktiga entreprenörer. Jag reser mycket. Någon berättar hur de gör och jag kanske tänker att det där kan vi också göra. Kan dom så kan också jag.

Johanna: Hur får du dina bolag att tänka på samma sätt som du?

Isabella: Det handlar inte om att de ska tänka som jag gör. Jag är egentligen bara VD i ett bolag. Jag har andra kompetenta ledare och delägare som jobbar med mig. En annan VD, Caroline här (Caroline Solskär), är med oss ikväll. Vi driver Nordic Tech House, NTH, tillsammans.

Isabella: Och en annan VD som är här också är Katarina Roger som sköter Hermine Hold. Vi hade en vision från början att nu ska vi göra världens största hårmode-bolag. Det är klart att det behövs någon som uttrycker idén och visionen från början men det är någon som ska ro det i hamn också. Lycka till! (Isabella skrattar.) Vi ville bli stora på bara några få år. Idag är man extremt beroende av kompetenta personer som kan ta en sådan idé och göra något av den. Utan dem hade jag fått sitta där själv med mina tankar.

Johanna: Ni blev ju utsedda till Årets eQualizer. Hur driver man ett jämställt bolag?

Isabella: Man gör det genom att vara en förebild själv. I Nordic Tech House är 50 procent av grundarna kvinnor. Det är ganska unikt i tech-bolag idag. Man ska vara en god förebild, prata mycket och se till att synas och höras.

Johanna vänder sig till Caroline Solskär och säger till åhörarna att Caroline ligger bakom initiativ som Hashtag Metoo (#metoo) och Women’s March i Sverige.

Johanna: Hur kommer det sig?

Carolin: Jag har alltid gillat att agera. Jag är passionerad och när jag ser orättvisor eller något jag inte gillar så är alltid min reaktion att det är något jag måste lösa. Hashtag Metoo kom ju till Sverige och jag kände direkt att jag måste vara en del av den här lösningen. Jag måste göra någonting. Sedan var det mycket som hände när jag och andra skrev om det här på Facebook. Det var män som kom med negativa kommentarer på ett sätt som vårt samhälle omöjligt kan tillåta. Man ska inte öppet på Facebook kunna skriva sådana sexistiska och nedvärderande kommentarer. Då kände jag att jag har fått nog. Det fick mig att lägga upp det där Facebook-eventet som blev så avgörande. Det eskalerade till något jättestort på kort tid. Jag hade bara fyra dagar på mig att planera evenemang i 14 städer. Jag sov inte så mycket under de dygnen.

Carolin: Sedan har jag fortsatt engagera mig i bland andra Women’s March för jag vill vara ute på gatan och göra viktiga saker. Man måste verkligen visa att man gör något inte bara säga att man ska göra något. Handlingskraft är

Isabella: Förstår ni? Att ha henne i ett tech-bolag. Vilken kraft hon har! Att kunna visa på det. Förstår ni hur häftigt det är? Det är den här bredden. Det är så man får kvinnor att

Johanna till Carolin: Du jobbar som head of innovation på Nordic Tech House. Vad gör du i den rollen? Vad gör ni på det

Carolin: Folk tycker det låter häftigt men vet ofta inte vad vi gör. Vi är venture builders och experter på att bygga bolag. Vi har best practise för hur vi tar en idé och hur det blir ett riktigt bolag. Hur hittar du koncept, kunder och får bra möten som innebär att bolag kan växa så snabbt som möjligt. Min roll är själva innovationsprocessen som är första steget i det

Carolin: Ett exempel som inspirerar mig mycket just nu är Upgrade. Man tar ett blodprov och gör en självuppskattning på hur man sover, äter och tränar och hur man fungerar i vardagen. Sedan får man råd av en läkare om hur man ska göra för att “uppgradera sitt hjärta”. Upgrade the heart. Så att man blir mer

Deltagarna stod själva för aktiviteter under

Det arbetades under middagen. Alla deltagare var inbjudna att hylla upplevelser i näringslivet. Johanna Hoof, projektansvarig för it-bolagens kvinnliga nätverk Q Rendezvous, hälsade

-Vi hade en gala i höstas på Stadshuset där vi hyllade individer och företag som driver den här frågan framåt. Resultatet blev ett samarbete med Löwengrip och Löwengrips Nordic Tech

Nordic Tech House är ganska nystartat och företrädarna var lite överraskade över att de redan efter ett år kunde vinna ett pris för sin jämställdhet, berättade

Tillsammans går det att skapa förändringar, var ett annat tema under kvällen. Den bakomliggande tanken bakom eventet var att dela erfarenheter med varann och inspirera. Det gjorde deltagarna också. Sådant kan sedan på sikt leda till ett bättre

Q Rendezvous håller regelbundet träffar runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>