En tredjedel av alla svenska familjer tvingas lämna sina hem om partnern går bort.

Nu lanseras JustInCase som helt fokuserar på livförsäkringar.

En tredjedel av alla svenska familjer tvingas lämna sina hem om partnern går bort. 1
VD Björn Häggelin

Hushållens bolån har ökat i en snabb takt de senaste åren men livskydden har inte hängt med, vilket gör svenska familjer sårbara.

En kombination av krångliga ansökningsprocesser och en övertro på samhällets skydd har lett till att en tredjedel av alla familjer skulle tvingas flytta från sina hem om en av familjeförsörjarna avlider, enligt en färsk undersökning från YouGov. För att skapa en prisvärd trygghet för alla i Sverige lanseras nu JustInCase som helt fokuserar på livförsäkringar.

De flesta har försäkringar för det mesta som brand, stöld, skadegörelse, inbrott och sjukdom, både privat och från arbetsgivare.

Enligt undersökningen saknar 48% en privat försäkring för det viktigaste i våra liv: familjen. De svenska försäkringsbolagen har sällan valt att prata om döden och livskydd med sina kunder, utan lagt sitt huvudsakliga fokus på hemmet, bilen och pensionen.

– I många andra länder är livförsäkringar runt 100 månadslöner en självklarhet. Livskyddet i Sverige har halkat efter och behöver förbättras. Det här är en viktig samhällsfråga då 22% av familjerna säger sig inte ha råd med en livförsäkring och hela 39% ser inget behov. Siffrorna visar tydligt att detta är ett undervärderat problem. Vi på JustInCase är specialiserade på livskydd och vårt mål är att alla svenskar ska kunna skaffa en prisvärd livförsäkring med ett tillräckligt högt försäkringsbelopp – tryggt, säkert och utan krångel, säger Björn Häggelin, VD för JustInCase.

– Vi har lagt stor vikt på att förenkla för människor att skapa ekonomisk trygghet för sin familj. En viktig del av enkelheten är prismodellen. Vi har tre fasta försäkringsbelopp som är anpassat för ett liv på 2020-talet. Allt tydligt paketerat i en lättanvänd prissnurra som ger dig en bra överblick. Några klick bort så är livförsäkringen aktiverad. Snabbare och enklare än så här blir det inte, säger Björn Häggelin.