Hem Nyheter En framgångsrik återhämtning efter Covid-19: vilka är riskfaktorerna?

En framgångsrik återhämtning efter Covid-19: vilka är riskfaktorerna?

Publicerat av: Redaktionen

Den globala coronakrisen drabbar företag av alla storlekar över hela världen, troligtvis för en lång tid framöver.

En framgångsrik återhämtning efter Covid-19: vilka är riskfaktorerna? 3Det står utan tvivel att enorma resurser kommer att krävas från såväl privat som offentlig sektor för att lindra de ekonomiska följderna av Covid-19-krisen. Det riskerar att skapa miljöer som ökar risken för korruption, mutor, bedrägerier, penningtvätt och andra olagliga beteenden som kan drabba företag. Men en kris är inte en ursäkt att agera oetiskt eller korrupt.

I en ny vägledning pekar vi därför ut ett antal faktorer som bör hållas i särskild åtanke vid utvecklingen av ny policy framöver. Vi uppmanar företagsledare och regeringar att fortsätta agera ansvarsfullt genom att ställa krav på mänskliga rättigheter, styrning och integritet i affärsverksamhet och upphandling.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>