Ekka Lundins tips om hur du nyttjar en volatil marknad i IGs tradingtävling.
Hem Nyheter Ekka Lundins delar tips om hur du nyttjar en volatil marknad i IGs tradingtävling

Ekka Lundins delar tips om hur du nyttjar en volatil marknad i IGs tradingtävling

Publicerat av: Redaktionen

Trots UBS uppköp av Credit Suisse fortsätter de globala marknaderna växla mellan vinster och förluster.

Duktiga traders ska nu med rätt strategi ta vara på den skiftande börsen för att nå årets högsta procentuella avkastning – och därmed ro hem vinsten i tävlingen IGs bästa trader.

Enligt tradingprofilen Ekka Lundin gäller det att handla smart för att överleva. Vi har bett honom dela sina strategier på den volatila marknaden.

Ekka Lundins tips om hur du nyttjar en volatil marknad i IGs tradingtävling.

Ekka Lundin

IG Sverige lanserade vid årsskiftet tävlingen IGs bästa trader, nu konkurrerar landets främsta traders om att nå högst procentuell avkastning framåt årsslutet. Samtidigt svänger det rejält på den globala marknaden – något som skapar stora möjligheter för dem som kan navigera. Enligt Ekka Lundin, tradingprofil och privatinvesterare, finns det flera viktiga faktorer att ta hänsyn till när volatiliteten ökar. En av dessa är strikt riskhantering i form av breda trades, det vill säga mindre positioner i större range, utan att för den sakens skull stagnera.

  • Jag försöker undvika att bli för passiv, vilket jag har lätt att bli. Det är viktigt att hålla igång och handla för att inte tappa momentum och missa bra möjligheter när de uppstår, säger Ekka

Anmälan till IGs bästa trader är fortfarande öppen, och framåt årsslutet kommer tre lyckliga vinnare att tilldelas en exklusiv ring, prydd med deras individuella årsgraf. Till tävlingsdeltagarna som nu ska lyckas navigera på den volatila marknaden, delar Ekka Lundin följande tips:

  • Invänta bra möjligheter istället för att jaga. Bra möjligheter uppstår när man har tålamod. Testa fler strategier i mindre size, året är långt och det är ibland lika viktigt att skydda kapitalet. Det är roligt att tävla, men håll dig till en långsiktig plan för hela tävlingen istället för vad som skett den senaste tiden.

Vill du vara med och tävla om vinsten samt den exklusiva ringen? Koppla på eller registrera ditt konto och börja handla direkt. Besök ig.com/se/igsbastatrader för att läsa mer.

För att delta behöver du ett ISK-konto hos IG registrerat innan den 1 november 2023 och göra minst 20 trades, trades gjorda på demokonto räknas inte in i tävlingen. Börshandlade produkter är komplexa finansiella instrument. Handel med dessa instrument medför en hög risk för snabb förlust av pengar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>