Efterlängtat förslag ska säkra kontanterna – Björn Eriksson kommenterar

Kontantupproret och Björn Eriksson välkomnar att regeringen torsdag 20 juni äntligen lagt fram ett förslag för att säkra kontantinfrastrukturen i Sverige.

Efterlängtat förslag ska säkra kontanterna - Björn Eriksson kommenterar 1Ett samhälle där kontanter som betalmedel är säkrade kan bli verklighet inom en snar framtid. Riksbankskommitténs utredning SOU 2018:42 ”Tryggad tillgång till kontanter” lämnades till regeringen år 2018 och nu har ett lagförslag framlagts som baseras på utredningens utlåtande, enligt ett pressmeddelande från 20 juni. Det återstår däremot en stor utmaning – att se till att handeln fortsätter behålla kontanterna strategiskt.

– Vi har i fyra år arbetat hårt innan- och utanför riksdagshusets väggar för att skydda kontanterna. Vi gläds åt att en proposition äntligen ligger på lagrådets bord men oroar oss för handelns fortsatta avveckling. Det är extra sorligt att se jätten Ikea fasa ut kontanter såhär efter Ingvar Kamprads död. Detta är ett svek mot konsumenterna och bryter den folkliga förankring som Ikea alltid stått för, säger Björn Eriksson, initiativtagare till Kontantupproret.