Efter upphandling står det klart att Varbergs Fastighets AB ingår avtal med Pigello för fastighetssystem
Hem Fastigheter Efter upphandling står det klart att Varbergs Fastighets AB ingår ett avtal med Pigello för fastighetssystem

Efter upphandling står det klart att Varbergs Fastighets AB ingår ett avtal med Pigello för fastighetssystem

Publicerat av: Redaktionen

Det kommunala fastighetsbolaget Varbergs Fastighets AB har upphandlat Pigello som fastighetssystem för ett bestånd omfattande ca 150 000 kvm lokaler.

Det kommunala bolaget Varbergs Fastighets AB bildades 1970.

Bolagets uppdrag är att medverka till utvecklingen av kommunen, vilket bland annat görs genom byggnation, förvaltning och utveckling av samhällsnyttiga lokaler.

Bolaget äger och förvaltar cirka 30 fastigheter med ett hundratal hyresgäster i olika branscher. De flesta är kommersiella lokaler och flera av dem är kulturfastigheter. Även fem parkeringshus tillhör fastighetsbeståndet.

Efter upphandling står det klart att Varbergs Fastighets AB ingår avtal med Pigello för fastighetssystem

Kallbadhuset är det tredje i ordningen och är byggt 1903. De två tidigare kallbadhusen gav vika för oväder. Varberg har en stolt kurortstradition med kall- och varmbad som går tillbaka ett par hundra år i tiden.

”Vi eftersträvar att ha nöjda hyresgäster och att vara en attraktiv hyresvärd. Ett steg i ledet är ett effektivt och användarvänligt fastighetssystem där våra hyresgäster enkelt kan hantera sina uppgifter, ta del av nyheter och göra serviceanmälan. Ett krav är också att det ska förenkla och effektivisera uthyrningsprocessen och ge våra tekniska förvaltare ett verktyg som underlättar deras vardag. Vi är mycket glada att vi nu har ett avtal med Pigello och som vi hoppas ska uppfylla våra önskemål.” – Bärne Nylin, fastighetschef, Varbergs Fastighets AB.

1970 köpte bolaget sin första fastighet, kvarteret Läkaren där bland annat Varbergs Stadshotell och Asia Spa ligger. Sedan sommaren 2021 ingår Kallbadhuset i beståndet – en av Hallands mest fotograferade byggnader.

”Det är med stor respekt och stolthet som vi förvaltar några av Varbergs mest kända kulturpärlor. Det krävs kunskap och en varsam hand för att dessa vackra byggnader ska bevaras och beundras i många år framöver.” – Bärne Nylin, fastighetschef, Varbergs Fastighets AB.

Pigello ser framemot att komma i gång med Varbergs Fastighets AB och tillsammans utveckla framtidens fastighetsförvaltning som kan förgylla Varbergs utveckling framåt.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>