Hem Fastigheter Efter fallet i april – bred uppgång i bostadspriserna i maj

Efter fallet i april – bred uppgång i bostadspriserna i maj

Publicerat av: Redaktionen

SBAB Booli Housing Price Index (HPI) för maj: Med undantag för i Storgöteborg och Stormalmö steg priserna på lägenheter i maj.

Efter fallet i april – bred uppgång i bostadspriserna i maj 3

Robert Boije, chefsekonom SBAB

I Stormalmö stod de stilla medan de sjönk med 1,5 procent i Storgöteborg. I Storstockholm ökade de med 0,3 procent. Villapriserna steg i samtliga mätta områden – i Stormalmö med hela 5,1 procent.

SBAB Booli Housing Price Index (HPI) för maj visar på en bred uppgång i bostadspriserna i maj för både lägenheter och villor. Endast i StorGöteborg fortsatte de att sjunka för lägenheter. I Stormalmö stod lägenhetspriserna stilla. Lägenhetspriserna steg med 0,3 procent i Storstockholm. Villapriserna steg i samtliga mätta områden – i Stormalmö med hela 5,1 procent.

Efter fallet i april – bred uppgång i bostadspriserna i maj 4– När vi sammanställde siffrorna för april över olika regioner såg vi att vi hade en bred prisnedgång i många av de områden som också hade den största smittspridningen. Det är tydligt att optimismen tilltagit på bostadsmarknaden i maj, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB.

– Så här långt har bostadsmarknaden stått emot coronakrisen väl och i linje med de bedömningar vi tidigare gjort, säger Robert Boije.

– Det är samtidigt förstås för tidigt att dra slutsatsen att bostadsmarknaden är immun mot coronakrisen. Fortsätter arbetslösheten att öka markant och överstiger tvåsiffriga tal i höst, så går det inte att utesluta prisfall igen. Jag tror dock inte på några stora prisfall. Med en tilltagande ekonomisk aktivitet i Sverige under det tredje kvartalet och i frånvaro av en omfattande andra smittspridningsvåg, bedömer jag att bostadspriserna kommer att ha stått stilla under året eller möjligen ökat något när vi den sista december gör bokslut, säger Robert Boije.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>