Hem PARTNERZONENUTANIX Efter Coronakrisen – Förändring är det enda som är säkert

Efter Coronakrisen – Förändring är det enda som är säkert

Publicerat av: Redaktionen

[FINANSPARTNER] När näringslivet så småningom tar fart igen efter den nuvarande krisen kommer kraven på snabb anpassningsförmåga att bli ännu högre än i dag.

Efter Coronakrisen - Förändring är det enda som är säkert 2

Mats Ericson, Sverigechef på Nutanix

Det ställer krav på flexibla IT-plattformar som gör det möjligt att hantera olika tekniklösningar på ett enhetligt sätt. Det skriver Mats Ericson, Sverigechef på Nutanix.

Det är förståeligt om du är trött på resonemang om coronapandemin. Du vill troligtvis bara att den ska vara över, så att saker och ting kan återgå till det normala. Men det kommer, som de flesta förstår, att bli en förändrad normalitet efter att krisen är över. En så stor och genomgripande händelse som coronapandemin lär medföra permanenta förändringar, både av näringslivet och av samhället i stort.

Till att börja med är det ingen som vet när den uppgång som alla räknar med efter krisen kommer, eller hur den kommer att se ut. Dröjer det sex månader eller tolv? Kommer det att gå snabbt eller stegvis i lugn takt?

Det finns bara en punkt som helt säkert kommer att finnas med på alla kravspecar för IT-miljöer efter att Coronapandemin ebbat ut: Behovet av maximal flexibilitet. Till att börja med har vi de behov som fanns redan innan krisen: snabba utrullningar av nya erbjudanden och affärsmodeller, snabba etableringar på nya marknader och så vidare.

Det som lär tillkomma är att företag kommer att bli väsentligt mer försiktiga med kostnader och kassaflöden. Det innebär bland annat ett större behov av att kunna anpassa sig till nya omständigheter på marknaden utan att behöva anställa mer personal, eller att kunna agera effektivare med färre personal. Det ställer i sin tur ökade krav på flexibilitet för de IT-plattformar som används. IT-stödet måste göra det möjligt att snabbt anpassa en verksamhet till både ökad och minskad efterfrågan. Detta kommer att bli ännu viktigare att klara av under de närmast kommande åren.

På Nutanix har vi arbetat efter de här tankarna länge. I korthet utmynnar det i två strategiska beslut: att möjliggöra för våra kunder att använda hybridmoln, alltså att kombinera privata och publika moln, och att skapa en plattform som gör det möjligt att hantera IT på ett enkelt, enhetligt och kostnadseffektivt sätt. Nutanix övergripande mål är att kraftigt förenkla hanteringen av datacentret och därmed frigöra tid för IT organisationerna till att ägna mer tid åt det som driver affärsvärde; applikationerna. Genom hög automation och med funktioner för självbetjäning vill Nutanix leverera en upplevelse i det egna datacentret som liknar den man får hos de publika molnalternativen.

Detta går inte att uppnå med det traditionella sättet att bygga IT infrastruktur där organisatoriska silos ansvarar för sin respektive del inom IT infrastrukturen, och där tekniska flaskhalsar lätt uppstår. Det krävs istället en plattform som konsoliderar IT infrastrukturen för att kunna driva IT med högsta möjliga effektivitet, utan att binda upp kapital i lösningar som redan från dag ett måste dimensioneras högre än det omedelbara behovet.

Vi tror att de företag som vågar ifrågasätta och utmana gamla sanningar är de som kommer gå som vinnare ut krisen.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>