Effektivare flytthantering för pensioner växer fram!
Hem Nyheter Effektivare flytthantering för pensioner växer fram!

Effektivare flytthantering för pensioner växer fram!

Publicerat av: Redaktionen

Insuretech bolaget Springville Scandinavia AB, som tillhandahåller en automatiserad flytthantering av pensionsförsäkringa, rustar för att möta den ökade efterfrågan.

Effektivare flytthantering för pensioner växer fram!

Paola Palacios

Bolaget tar in mer kapital, rekryterar ny VD och stärker upp inom tech.

Under 2020 inledde Springville diskussioner med alla försäkringsbolag och banker för att bättre förstå utmaningarna  och behoven avseende effektiviserad flytthantering för pensionsförsäkringar, kopplat till det nya regelverket som träder i kraft i april 2021. Sammanfattningsvis är behovet stort för en automatiserad och kostnadseffektiv flytthantering.

“Det här gör det möjligt för Springville att bidra till att effektivisera interna processer men även i det gemensamma beroendet som finns mellan bolagen för just hantering av pensionsflyttar” säger Per Lindhe, medgrundare och tidigare VD för bolaget.

Springville Scandinavia AB grundades i Stockholm 2018. Idén föddes ur samlade erfarenheterna från IT plattformar, processeffektiviseringar och den stora andelen manuella processer i pensionsbranschen. Utöver Per Lindhe med erfarenhet från att ha effektiviserat administrativa processer för Sveriges kommuner är också Annika Saramies, tidigare VD för Avanza Pension en av medgrundarna i bolaget.

Bolagets ägarteam utökas nu med ytterligare kompetens från försäkringsbranschen och digitalisering. Nya investerare är Henrik Källén och Stefan Mahlstein.

”Jag har varit engagerad i försäkringsbranschen i över 20 år. Specifikt även i flyttfrågan för pensioner. Utvecklingen att effektivisera, sänka kostnader och skapa en bättre kundupplevelse för pensionsflytttar har tyvärr varit direkt eftersatt. Nu finns äntligen viljan i branschen och kravet från lagstiftaren. Vår lösning, som automatiserar den administrativa hanteringen av pensionsflyttar hos försäkringsbolag och banker, gör det möjligt och därmed självklart för mig att stötta denna branschförändring”, säger Henrik Källén

“Efter att ha arbetat med och investerat i digitalisering i över 20 år var det en no brainer att följa med på resan i Springville. Tack vare vår flyttmotor för pensionsförsäkringar är det sista hindret för fri, snabb och enkel flytträtt borta.” Säger Stefan Mahlstein.

Som ny VD för bolaget har Paola Palacios utsetts. Paola kommer närmast från Advinans samt tidigare från Brummer Life och Avanza Pension. Hon påbörjade sin karriär inom finansbranschen på Swedbank.

”Branschen står under stor förändring med ambitioner om att effektivisera flytthanteringen av pensioner och nya regelverk som skapar nya förutsättningar och krav. Med Springvilles tjänst BytaPension som är en flyttmotor kan vi hjälpa marknadens aktörer att digitalisera sin hanteringen av pensionsflyttar och bemöta kundernas efterfråga. Som oberoende part ser jag att vi har en viktig roll i detta förändringsarbete, säger Paola Palacios.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>