Hem Nyheter EcoDataCenter genomför riktad nyemission på 400 MSEK

EcoDataCenter genomför riktad nyemission på 400 MSEK

Publicerat av: Redaktionen

EcoDataCenter fortsätter sin tillväxt, och har per 23 oktober tagit in ytterligare 400 MSEK genom en riktad nyemission.

EcoDataCenter genomför riktad nyemission på 400 MSEK 3EcoDataCenter, som är mest kända för de klimatpositiva datorhallarna i Falun, fortsätter expansionen och stärker sin marknadsposition genom tillförsel av ytterligare kapital.

– Bolaget följer tillväxtplanen med såväl utveckling som förvärv och i Q3 genomfördes två strategiska förvärv i Stockholmsområdet vilket breddar utbudet ytterligare. Den stora efterfrågan på våra tjänster gör att vi hela tiden befinner oss i både byggnation och teknisk installation för att möta marknadens behov. För att finansiera tillväxten och förvärven har vi genomfört en nyemission i kombination med extern finansiering, något som möjliggör nästa steg i vår målsättning att bli Nordens ledande datacenter, säger Lars Schedin, verkställande direktör för EcoDataCenter.

EcoDataCenter har datacenter på tre svenska orter, alla med en specifik inriktning, vilket ger kunderna stora möjligheter att skräddarsy tjänsterna så att de går i linje med det enskilda behovet. Datacentret i Falun är världens första klimatpositiva center, vilket röner stor internationell uppmärksamhet, som även präglas av extremt hög kapacitet och säkerhetsnivå. Piteå erbjuder datacenterdrift i den norra delen av landet med de kända fördelar det medför. De bägge datacentren som nyligen förvärvades i Stockholm möjliggör tjänster som kräver minsta möjliga latency, men i övrigt är företagets ambition att flytta ut merparten av kapaciteten utanför Stockholm. Genom detta så hjälper företaget Stockholmsregionen att frigöra el-kapacitet, nu när regionen står inför utmaningar med elleveranserna.

– Datacenter är en bransch under stor tillväxt och med den ökade digitaliseringen tror vi att utvecklingen kommer att accelerera ytterligare i framtiden. När även hållbarhet får en högre plats på agendan är EcoDataCenter mycket välpositionerade. Vi har en stark tro på både bolaget och branschen, vilket vi visar när vi nu tillför ytterligare kapital, säger Leif Andersson, grundare av Areim.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>