eCarExpo premiärvisar nu Volvos konceptbil
Hem Event eCarExpo premiärvisar nu Volvos konceptbil

eCarExpo premiärvisar nu Volvos konceptbil

Publicerat av: Redaktionen

Volvo Cars och Geelykoncernen tar ett starkt grepp om eCarExpo i Göteborg.

Volvo Cars exklusiva konceptbil Concept Recharge, en helt ny generation elbilar, visas för första gången i verkligheten för en mässpublik.

Ett nytt digitalt kraftpaket lanseras för Polestar 2. Lynk&Co visar ett unikt affärskoncept. Och utvecklingsbolaget CEVT jagar toppkompetens och kompetenssäkring för nya innovationer.

Premiär på eCarExpo: Volvo Concept Recharge visas för publik för första gången

Göteborgspubliken får några riktiga godbitar att suga på under eCarExpo 3-5 december. Volvo Cars visar för första gången sin konceptbil Concept Recharge för allmänheten. Den innebär ett paradigmskifte i Volvos designspråk och ett helt nytt produktionskoncept för den nya generationen elbilar.

eCarExpo premiärvisar nu Volvos konceptbil

Bildtext: Volvo Concept Recharge premiärvisas på eCarExpo för publik.

– Vi vill visa alla de steg vi kommer att ta inom vår elbilsutveckling för att minska vårt koloxidavtryck. År 2030 säljer vi bara elbilar och 2040 ska vi vara ett klimatneutralt och cirkulärt företag, säger Gustaf Sjöholm, pressansvarig på Volvo Car Sverige.

Samtidigt kan besökarna på eCarExpo provköra elbilsmodellerna från det nyblivna börsföretaget Volvo Cars, C40 Recharge och XC40 Recharge, direkt från mässgolvet och ut i Göteborgstrafiken.

Polestar lanserar kraftpaket över Internet

Polestars stora nyhet under eCarExpo är ett nytt kraftpaket till Long Range Dual Motor-versionen av Polestar 2. Det laddas ner till bilen över Internet och ökar effekten till 350 kW (476 hk) från 300 kW (408 hk). Accelerationen 0-100 km/h sänks till 4,4 sekunder. Prestandahöjningen förhandsvisades tidigare i år i den experimentella Polestar 2, på Goodwood Festival of Speed, som också finns på plats under eCarExpo i Göteborg. Besökarna på eCarExpo kan testköra olika modeller av Polestar 2 med nya mjukvaruuppdateringen.

– Prestandauppgraderingen är det senaste exemplet på hur vi ständigt gör bilen bättre för våra kunder genom att lägga till nya relevanta tjänster och funktioner direkt över Internet, tack vare att bilen ständigt är uppkopplad”, säger Martin Ölund, VD på Polestar Sverige.

På mässan finns också en guldfärgad Polestar 1, som producerats i begränsad upplaga som en hyllning och ett avsked till den potenta och lyxiga prestandahybrid som satt Polestar på kartan världen över.

Lynk&Co visar banbrytande affärskoncept

Det tredje syskonet i Volvo/Geely-familjen, Lynk & Co, sticker ut på marknaden med sitt unika affärs- och försäljningskoncept som handlar om användarskap i stället för ägarskap. Det banbrytande konceptet, som är en av tre olika försäljningsmodeller för Geelykoncernens bilar, ska bolagets tekniske chef David Green tala om på branschdagens seminarier.

CEVT kompetenssäkrar för innovation

I Göteborgs hightechnav Lindholmen ligger Geely-koncernens teknik- och innovationsbolag, CEVT. Hur bolaget och universiteten tillsammans tacklar framtidens kompetenssäkring, med nya och högt ställda krav på att ta fram nya innovationer för fordon och framtidens transporter, ska Didier Schreiber, Senior Vice President för Rider Experience inom CEVT, diskutera i en paneldebatt på eCarExpos branschdag.

Geely-familjen laddar som aldrig förr på elbilsmässan eCarExpo när den nu återkommer efter pandemiuppehållet till hemmaarenan Svenska Mässan i Göteborg.

eCarExpo i Göteborg är norra Europas största elbilsmässa där marknadens senaste elbilar och laddhybrider, laddsystem och elcyklar visas. Seminarier pågår hela helgen för bransch och konsumenter med experter som levererar kunskap, samtal och debatter kring de aktuella frågeställningarna om elektrifiering och mobilitet. eCarExpo kommer som första mässevent i Sverige att kräva vaccinpass från alla besökare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>