East Sweden och Visual Sweden utsedda till ”Innovativast i Almedalen 2017 ”

East Sweden och Visual Sweden med appen ”Olof Palme i Almedalen 2017” är innovativast i Almedalen 2017.

För tredje året delade Dagens Opinion ut det prestigefyllda priset Innovativast i Almedalen. Prisutdelningen ägde rum idag, torsdag, i Almedalsparken. 

Motiveringen löd: Innovativast i Almedalen 2017 går till en aktör som på ett smart och skenbart enkelt sätt kopplar samman framtiden runt hörnet med dåtiden och det på exakt rätt sätt vid exakt rätt tillfälle. Inte minst med tanke på den rådande diskussionen om vad Almedalsveckan står för och hur den ska utvecklas.

Med appen kan besökarna i Almedalen backa tillbaka i tiden och uppleva Olof Palme på Almedalsscenen från 1983. Tekniken är baserad på AR (augmented reality) vilket betyder förstärkt verklighet och det enda som behövs är att ladda ner appen i sin mobil. Bakom idén till appen står Identx kommunikation och tekniken är utvecklad av företaget HiQ.

– Vi i Östergötland är mycket nöjda med vår insats i Almedalen i år där våra seminarier på East Sweden Arena har varit mycket välbesökta. Vi har lyckats väl med att lyfta fram vår regions styrkeområden på ett intressant sätt. Att dessutom bli utsedda till Innovativast i Almedalen, känns extra roligt. Med appen visar vi vår styrka inom visualisering och de innovationer som blir möjliga genom initiativet Visual Sweden, säger Andreas Capilla, regionutvecklingsdirektör i Region Östergötland.

– Det känns jättekul att bli utsedd till Innovativast i Almedalen. Appen är ett sätt för oss att visa möjligheten att använda det virtuella rummet på olika fysiska platser för kommunikation och upplevelser, säger Anders Carlsson, processledare Visual Sweden.

I juryn ingick Mattias Rådström, kommunikationschef för Cramo, Elisabeth Thand Ringvist, ordförande för Svenska Riskkapitalföreningen, Joakim Johansson, byråledare för Great Beyond samt, Rolf van den Brink, ansvarig utgivare för Dagens Opinion.

Bakom East Sweden i Almedalen står Region Östergötland, Norrköpings kommun, Linköpings kommun, Linköpings universitet och Östsvenska handelskammaren.