Hem Livstil Domaine Rabiega tillbaka i svensk ägo

Domaine Rabiega tillbaka i svensk ägo

Publicerat av: Redaktionen

Den välkända vingården Domaine Rabiega, som tidigare under en lång tid ägdes av statliga Vin & Sprit AB, har idag förvärvats av Gastronomic Development SARL, ett helägt dotterbolag till Gastrodev Vin & Sprit AB.

Domaine Rabiega tillbaka i svensk ägo 3

Vår över Domaine Rabiega och en av gårdens hotellflyglar

Domaine Rabiega ligger strax utanför Draguignan i Provence, Frankrike.

Bakom Gastrodev Vin & Sprit AB står en mindre grupp svenska investerare som tillsammans med grundarna och den störste ägaren Yohan Adell von Corswant har gjort förvärvet och vingårdens fortsatta utveckling möjlig.

– Vår vision är att skapa en mötesplats för umgänge i vinets, matens och njutningens tecken, berättar Yohan Adell von Corswant, vd för bolagets franska del. Till vår hjälp har viengagerat Lars Torstenson, välkänd ”flyingwinemaker” och internationellt prisbelönt vinmakare. På gårdens restaurang kommer den med två Michelinstjärnor belönade restaurangen Aloë med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsonatt driva verksamheten.

– Efter en tids renovering räknar vi med att öppna hotellet och restaurangen till påsken 2021. Gårdens butik med försäljning av våra egna viner är dock öppen som vanligt även nu, avslutar Yohan.

Information om Domaine Rabiega

Hotell med 23 dubbelrum, restaurang med 80 platser, bar, pool och boulebana. Gården är på 12 hektar med ca 10 hektar vinodling. På gården finns konferensrum för upp till 60 personer samt en butik med gårdens egna viner och andra lokala produkter. Domaine Rabiega har kapacitet att producera upp till 1 miljon flaskor årligen.

Gården ligger ca 1 timme från Nice flygplats och ca 30 min från Saint-Tropez.

På systembolagets beställningssortiment finns redan idag ett flertal av Domaine Rabiegas produkter;

Clos Dière Rouge 2016 73940

Close Dière Rosé 70728

La Roche 2014 77765

La Roche 2015 79880

La Roche 2016 77755

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>