Diös förvärvar anrik fastighet i centrala Sundsvall
Hem Fastigheter Diös förvärvar anrik fastighet i Stenstan i centrala Sundsvall

Diös förvärvar anrik fastighet i Stenstan i centrala Sundsvall

Publicerat av: Redaktionen

Diös stärker sin position i Sundsvall och förvärvar en fastighet innehållande hotell och bostäder i centrum.

Fastighetsvärdet uppgår till 177 mkr och säljare är Moströms Fastighet AB. Tillträde sker 15 september 2022.

Diös förvärvar anrik fastighet i centrala SundsvallFastigheten är belägen i Stenstan i centrala Sundsvall, som är under stark utveckling. I närheten ligger även nya resecentrum och Diös satsning på Köpmangatan med 46 nya lägenheter.

Byggnaden, som är från slutet av 1920-talet, är i mycket gott skick och har genom åren restaurerats och rustats upp. Största hyresgäst är Nordic Choice Hotels, genom Clarion Collection Hotel Grand, med ett hyresavtal på 15 år från 1 september 2022. Hyresvärdet uppgår till 11,6 mkr. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas under det tredje kvartalet 2022.

  Det händer mycket i Sundsvall och det finns många spännande tillväxtplaner för Stenstan. Vi ser fram emot ett utökat samarbete med Nordic Choice Hotels samt att förvalta och utveckla en fastighet som många lägger märke till tack vare den vackra byggnaden, säger Henrik Sjöstrand, transaktionsansvarig, Diös.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>